Zoek jij de rust op na de coronacrisis?

Door de huidige coronacrisis is thuiswerken de norm geworden. Nieuwe digitale middelen zorgden eerder al voor de aanzet van deze trend, maar de huidige crisis heeft dit proces versneld. Het besef dat thuiswerken ook na corona een serieuze optie is, zorgt voor een verminderde noodzaak om dicht bij de zaak te wonen. Op de woningmarkt zien we dan ook een verschuiving van de Randstad naar de rustigere provincies van Nederland.

Waar ga jij wonen?

Wie aan de drukte van de Randstad wil ontsnappen, heeft genoeg rustige plekken om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Zwolle, Groningen of een rustig dorp op de Veluwe. Een steeds populairder wordende plaats is het Friese Leeuwarden. De huizenprijs stijgt door deze populariteit en corona lijkt dit een extra zetje te hebben gegeven. Wil jij verhuizen naar Leeuwarden of omgeving? Schakel dan een makelaar uit Leeuwarden in! Je bent op deze manier op de hoogte van het meest recente aanbod woningen en weet wat er speelt. Benieuwd naar welke gevolgen de verhuizing naar het platteland met zich mee brengt? Lees dan verder.

De balans tussen werk en wonen

Als de coronacrisis ons één ding duidelijk gemaakt heeft, is dat niets vanzelfsprekend is. We zijn meer in en rondom ons huis en zijn meer gaan nadenken over onze eigen leefsituatie. “Maakt dit huis mij gelukkig?”, “Waarom betaal ik relatief veel voor zo weinig woonruimte?”, “Is dit de omgeving waar ik wil blijven wonen?”… De cijfers van het CBS tonen sinds het begin van de coronacrisis aan dat steeds meer mensen wegtrekken uit de Randstad naar het platteland. Maar waarom het platteland? Meer ruimte, minder drukte, privacy en natuur zijn veel gehoorde voordelen. Dit zorgt voor minder stress.

De nadelen?

Zijn er dan ook nadelen? Zeker! Ook al lijkt thuiswerken lijkt na deze crisis voor veel bedrijven de standaard te worden, er zullen toch veel werknemers zijn die regelmatig naar de zaak moeten of willen. Zij zullen dan toch de langere afstand moeten afleggen om wekelijks naar kantoor te gaan. Bovendien komen er met de aanwas uit het westen nou eenmaal meer voertuigen mee. De oostelijke en noordelijke regio kunnen hierdoor te maken krijgen met meer files en luchtvervuiling.

Huizenprijzen

Het gevolg is ook, dat de huizenprijzen in de rustigere regio’s gaan stijgen. De vraag zal steeds hoger worden en het aanbod lager. Dit zorgt voor een overspannen markt, zoals we die nu al kennen. Schakel een makelaar in Friesland, Groningen of Drenthe in om er zeker van te zijn dat jij niet te veel betaalt.