Werken met je handen

Vroeger werd mij altijd verteld: “Blijf leren, zorg ervoor dat jij je papiertje haalt en wordt manager. Dan zal je geld gaan verdienen”. Als ik daar nu aan terugdenk, krijg ik een heel raar gevoel. Waarom niet doen wat je leuk vindt? Waarom wordt dat niet gestimuleerd. Waarom op een kantoor werken als jij eigenlijk enorm goed bent met je handen? Ik benoem een aantal leuke jobs!

Techniek

Werk jij liever met je handen en vind jij het niet erg om deze vies te maken? Waarom dan niet werken in de techniek? De ene keer installeer je een compleet nieuwe elektrotechnische installatie in een nieuwe supermarkt, de andere keer realiseer je een vernieuwd lichtplan van een grote winkelketen. Wil jij werken in de techniek? Via Technius vind je techniek vacatures door het hele land. 

Groene handjes

Het liefst met je handen in het gras, tussen de bloemen of in de grond? Dan is het vak Hovenier natuurlijk voor jou weggelegd. Samen met collega’s maak jij de tuin van een persoon, gezin of bedrijf mooi. Van aanleggen tot onderhouden. Het enige wat telt is een blije klant.

Meubelmaker

Handig met hout? Vind jij het leuk om zowel grote als kleine projecten uit te voeren? Dan is een beroep als meubelmaker natuurlijk waar jij warm van wordt. Jij maakt voor de klant op maat gemaakte kasten, maar ook kan jij een hele overkapping maken. 

Ik ben benieuwd. Wat is het beroep wat jou nou echt gelukkig maakt? Dit mag natuurlijk ook een kantoorbaan zijn. Laat het mij weten in de comments.