Welke vastgoed oplossing past bij jou? Contracten voor onderhoud van vastgoed

Het is belangrijk goede afspraken te maken met het uitvoerende bedrijf van onderhoud aan je vastgoed. Bespreek van tevoren goed af welke prestatie er precies geleverd moet worden en hoe vaak. Veel bedrijven hanteren tegenwoordig een resultaat gericht vastgoed onderhoud methode, waarbij een vastgoedonderhouder een contract voor enkele jaren afsluit met een vastgoedbeheerder. Er wordt dan vooraf precies bepaald welk soort onderhoud er verricht moet worden en voor welke periode. Vooral bij grotere vastgoed projecten en industrie is het van belang dat onderhoud regelmatig en op goede wijze plaatsvindt. Een goede relatie tussen vastgoedonderhouder en vastgoedbeheerder is dus cruciaal.

project management

Hoe de relatie verbeteren

De relatie tussen onderhouder en beheerder moet goed beginnen om hem goed te laten verlopen. Neem bij eerste afspraak bijvoorbeeld een bloemetje voor elkaar meer. Vervolgens moet een vertrouwensband worden opgebouwd. Er worden afspraken gemaakt en die moeten tot op de puntjes nageleefd worden door beide partijen.

bedrijf onderhouden

Wat doet de onderhouder?

Een bedrijf gespecialiseerd in vastgoedonderhoud houdt zich vooral bezig met het onderhouden, repareren en verbeteren van zowel het uiterlijk van vastgoed als de constructie en de duurzaamheid. Goed onderhoud aan een gebouw betekent het verschil tussen een gebouw dat jaren en jaren meegaat en een gebouw dat na een paar jaar al op zijn laatste pootjes loopt. Een slecht onderhouden gebouw is niet alleen slecht voor de waarde, het is ook gevaarlijk. Als een gebouw instort terwijl er mensen in zitten, is het daarna bijna niet meer te onderhouden