Welke soorten hekwerk zijn er?

Hekwerken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn zelfs zoveel verschillende soorten dat het lastig kan zijn om te kiezen. Voordat je overgaat tot een aankoop is het daarom goed om de specificaties van de verschillende hekwerken te bekijken. Om dit voor jou gemakkelijker te maken, sommen we daarop de verschillende soorten hekwerken nog even voor je op.

Spijlenhekwerk

Ben je op zoek naar een hekwerk voor bijvoorbeeld het afrasteren van speelplaatsen, schoolpleinen of bedrijfsterreinen. Dit komt omdat het hekwerk mooi en vooral onderhoudsvriendelijk is. Er bestaan verschillende soorten spijlenhekwerk. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hekwerk met een rechte bovenkant, rond doorgestoken of vierkant doorgestoken. Al deze hekwerken zijn zeer strak afgewerkt. Perfect voor een bedrijfsterrein!

Dubbelstaafmat hekwerk

Ook dubbelstaafmat hekwerk wordt veel gebruikt voor het afrasteren van schoolpleinen, bedrijfsterreinen etc. Dit type hekwerk wordt op dit moment veel verkocht. Dit komt met name door de moderne uitstraling van dubbelstaafmat hekwerk. Bovendien is het zeer geschikt voor begroeiing. Het dankt zijn naam aan de manier waarop dit hekwerk is opgebouwd. De verschillende ‘’matten’’ zijn zowel los als pakket te verkrijgen. Iedere mat is gemaakt van een combinatie van verticale en horizontale draden. Maar voor het te technisch wordt, gaan we door met een ander soort hekwerk, namelijk gaashekwerk.

Gaashekwerk

Wanneer je op zoek bent naar hekwerk voor bijvoorbeeld een weiland, kom je al snel uit op gaashekwerk. Het product is namelijk effectief en goedkoop. Ideaal voor grote oppervlakken. Net als bij dubbelstaafmat hekwerk is ook dit soort hekwerk uitermate geschikt voor het begroeien van muren. Wil je bijvoorbeeld een groenere tuin? Dan is gaashekwerk echt iets voor jou!

Plantsoenhekwerk

Een ander soort hekwerk waar je misschien in eerste instantie niet aan zult denken is plantsoenhekwerk. Dit soort hekwerk dient ter bescherming van plantsoenen. het voorkomt dat je plantsoen schade oploopt door voertuigen, fietsers, voetgangers etc. De standaard maat is 30 cm hoog. Plantsoenhekwerk gaat netjes op in de omgeving. Hierdoor valt het hekwerk niet op, maar zorgt het er wel voor dat je geen ernstige schade oploopt aan je plantsoen. Om een beter beeld te kunnen krijgen van bovenstaande hekwerken, kun je ook om advies vragen van een professioneel hekwerkbedrijf zoals Van de Wetering Hekwerk.