Welke cryptovaluta kan ik anno 2020 het beste kopen?

Cryptovaluta wordt steeds populairder. Steeds meer mensen stappen in deze markt. Ben jij hier ook mee bezig of wil je gaan starten? Dan wil je natuurlijk weten welke cryptovala je het beste kan aanschaffen. In dit blog vertellen we je daar meer over!

Bitcoin

Bitcoin kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze cryptomunt is voor veel mensen toch wel bekend. De munt is ontstaan in de vorige financiele crisis. Daarom heeft de munt volgens veel mensen ook goede potentie om zich tijdens deze crisis weer te bewijzen. Op 1 januari was de waarde van 1 bitcoin 6,41 euro. Benieuwd hoeveel dat nu is? Bekijk hier de bitcoin koers!

Ethereum

Ethereum is een andere cryptomunt waar je steeds meer van hoort, maar stiekem bestaat deze munt alweer best een tijdje. Het is voor deze valuta een spannend jaar. Er wordt namelijk al jaren gewerkt aan een update: de ETH 2.0. De bedoeling is dat dit in de zomer van 2020 wordt uitgerold. Hierdoor wordt de munt veiliger en sneller. Dit maakt Ethereum interessanter om te sparen. 

Monero 

Monero is net als bitcoin en ethereum een van de oudere munten van de cryptomarkt. De munt bestaat alweer een paar jaar en heeft een goede reputatie opgebouwd. Bij deze cryptomunt is er sprake van een ‘privacymunt’. Dit houdt in dat als je de munt koopt en verstuurd, je privacy wordt gewaarborgd. Monero is eigenlijk net als contant geld, maar dan digitaal. Door corona zie je een grote verplaatsing van contant geld naar giraal geld. Dit is veel makkelijker, maar geeft je ook minder privacy. Hiervoor is Monero een goede vervanging. 

Ripple XRP

Bij Ripple heeft nieuws enorm veel invloed op de koers van de Ripple. Voegt een grote cryptobeurs bijvoorbeeld XRP toe aan het assortiment. Dit ga je dan op een positieve manier zeker merken aan de koers. Dit hebben we de afgelopen jaren veel gezien en kan zo maar weer in 2020 gebeuren. Ook als Ripple met een nieuw product of samenwerking komt kan de koers weer gaan stijgen. Interesse om ripple te kopen? Kijk eens bij Bitvavo!

Interesse om één van de andere cryptovaluta te kopen? Op het internet zijn er veel bedrijven die diensten aanbieden in cryptovaluta handel. Bij Bitvavo heb je een aanbod van meer dan 50 cryptocurrency. Ze zijn daarnaast de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland!