Welke container heb ik nodig?

Zit je er aan te denken om je goederen te vervoeren in een container, maar is het de eerste keer? Dan moet je weten dat er een aantal verschillende containers zijn. Welke container je kiest heeft invloed op het gemak waarmee je de goederen kunt in- en uitladen en of je goederen in goede conditie aankomen. Containers lijken vanaf de buitenkant vaak allemaal hetzelfde, maar zijn het dus niet. Hieronder beschrijven we drie veel gebruikte containers. Wil je meer informatie over containers en welke het beste past bij jouw goederen, ga dan naar kctrading.nl.

De standaard zeecontainer

De standaard zeecontainer is een volledig gesloten container, met een vloer, muren en dak. Deze containers komen in verschillende maten en opties, maar hebben minstens aan één van de korte kanten deuren om de goederen in en uit te laden. Standaard containers zijn de meest gebruikte container. Hij is het best geschikt voor droge goederen, efficiënt verpakt in dozen, balen, pallets of zakken. Let bij het kiezen van een standaard zeecontainer op het gewicht dat er in vervoerd kan worden.

Container met koeling

Koelcontainers zijn – natuurlijk – waarin de inhoud koel wordt gehouden. De container is goed geïsoleerd en werkt door een elektrisch aangedreven unit als een koelkast. Ideaal dus voor goederen die onder een bepaalde temperatuur moeten blijven. Het is echter ook mogelijk met koelcontainers om de goederen boven een bepaalde temperatuur te houden. Handig als je goederen bijvoorbeeld niet beneden het vriespunt vervoerd mogen worden. Net als de standaard zeecontainer heeft de koelcontainer deuren aan een van de korte zijden om de goederen in en uit te laden.

Open top container

Open top containers zijn containers met een open dak. Voor vervoer worden de containers vaak afgedekt met een afdekzeil. Verder verschillen ze niet veel van de standaard container. Deze containers zijn ideaal als je goederen wel in een container passen, maar niet door de standaard deuren aan de korte kant. Door de open bovenkant kun je de goederen met een hijskraan vanaf de bovenkant in de container plaatsen. Daarnaast is een open bovenkant ook handig als de lading wel deur de deuren past, maar te zwaar is om de container in te tillen. Dan kan een hijskraan die de lading wel aankan het vanaf de bovenkant inladen.