Webshop vs. pwa

Een b2b webshop is een belangrijk concept in de wereld die steeds meer te maken heeft met technologie. De technologie gaat steeds sneller vooruit. Hier moet je dan ook in mee gaan wil u niet achter lopen. Hier kan Itonomy mee helpen. Itonomy is een online service die een b2b webshop voor u kan bouwen. Met hierin verschillende functionaliteiten en voordelen.

Itonomy webshop

In deze webshop kan u uw eigen account aanmaken en verschillende acties beheren. Zoals het beheren van betaalmethodes als paypal, creditcard, vooraf betalen of met een factuur betalen. Ook kan er makkelijk en snel een offerte aangevraagd worden, en een gepersonaliseerde webshop voor uw b2b klanten. Zo is een Itonomy webshop mobielvriendelijk en zoekmachinevriendelijk.

Wat is pwa?

De nieuwste ontwikkeling van apps en e-commerce is een pwa. Een pwa staat voor progressive web apps. De pwa combineert de functioaliteiten van de webshop met de native app. Een pwa biedt meer dan alleen een webshop. Een pwa heeft namelijk veel meer functionaliteiten dan een webshop. Zo kan deze progressive web app op elke telefoon geïnstalleerd worden. De functies die erbij komen kijken die u op een gewone website niet heeft zijn push-notificaties, locatiebepaling of oriëntatie van het apparaat. Hiernaast is een ander voordeel dat bestellingen makkelijk kunnen worden afgerond door gezichts- en vingerherkenning.

Pwa tegenover de native app

Een pwa heeft ook voordelen ten opzichte van de native app. Zoals minder onderhoudskosten en ontwikkelingskosten. Dit komt omdat de web app op elke apparaat beschikbaar is. Zo hoef je niet meerdere versie te maken voor verschillende apparaten. Ook is de snelheid van de ontwikkeling hoger. Dit komt omdat je niet het verificatieproces van de app store hoeft te doorlopen. Ook is altijd de nieuwste versie beschikbaar, geen updates! Ook zijn deze progressive web apps offline beschikbaar. Dus bij slecht of geen internet kunt u alsnog de pwa bezoeken. Als laatst is een pwa goed voor de vindbaarheid. Omdat dit een web app is zal de bezoekersrating de SEO omhoog trekken. Zo wordt u ook steeds bekender op de zoekmachine Google. De snelheid is voor Google een belangrijk aspect omdat deze pwa erg snel is kom je hoger in de zoekmachine. Door de snelheid geeft u een betere ervaring aan de klant wat leidt tot een hogere conversie van uw product.

Combineren

Met behulp van Magento 2 worden webshops gecreëerd. Magento 2 weet ook dat 50% van de verkopen via de telefoon gaat. Hiervoor is dan ook een goede web app nodig. Magento 2 heeft dan ook een eigen pwa studio. De Magento 2 studio pwa kan dan ook goed de mogelijkheden van pwa gecombineerd worden met die van Magento.