Wat zijn floaters?

Wat zijn floaters? Zou jij ook graag antwoord willen krijgen op deze vraag? In deze blog kom je alles over deze oogaandoening te weten. Floaters zijn kleine rondvliegende deeltjes in het glasvocht van onze ogen. Deze kleine deeltjes volgen vertraagt onze ogen en kunnen hierdoor wel is gezien worden in het gezichtsveld.

Waardoor kunnen deze floaters eigenlijk ontstaan?

 Dit kan ook een belangrijke vraag zijn om van deze kwaaltjes af te komen. Floaters ontstaan door veroudering van ons lichaam. Der mate je ouder wordt kan je deze floaters gemakkelijk en sneller zien. Dit komt doordat er troebel ontstaat in ons glasvocht wat dus ook wel floaters wordt genoemd. Heb jij last van deze floaters? Dan moet je weten dat je niet de enige bent. Veel mensen hebben last van dit probleem. Vaak zit het troebel niet in de weg. In sommige gevallen kan het wat erger zijn. Hierdoor kan het zicht verminderd worden wat weer kan resulteren op verschillende beperkingen. Als je merkt dat jouw zicht minder en waziger wordt, dan kan de oorzaak liggen bij deze floaters. Hiervoor is het handig om een onderzoek te doen.

Verschillende klachten

Heb je ook last van floaters? Dan weet je dat ze in de weg kunnen zitten en je zicht beperken. Zo zijn er ook verschillende andere klachten die kunnen ontstaan wanneer je last hebt van deze floaters. Een van de klachten die je kunt ervaren zijn kleine vlekjes, cirkels, sliertjes of vliegjes in het gezichtsveld. Deze factoren kunnen zich in het dagelijks leven afspelen en kunnen dus ook erg in de weg zitten. Je zicht kan door deze factoren verminderen. Hierdoor zou je bijvoorbeeld niet ver kunnen kijken of lezen. Een andere klacht is het zien van flitsen. Deze lichtflitsen worden veroorzaakt doordat het glasvochtmembraan iets strakker vast zit aan het netvlies. Hierdoor kan het gaat trekken. Dit kan resulteren op het zien van de lichtflitsen. Vooral floaters die voor de gele vlek liggen kunnen hinderlijk zijn voor het zicht. Heb jij last van floaters? Dan kan je hiervoor een afspraak maken met jouw huisarts voor onderzoek.
Check meer info over floaters hier: https://www.floaterlaser.com/oogheelkundige-aandoeningen/floaters-mouches-volantes/.