Wat te verwachten bij het kopen van een auto

Je bent aan het kijken of je een nieuwe auto gaat kopen. Dit brengt natuurlijk een hoop enthousiasme maar ook een hoop onderzoek met zich mee. Laat je liever al het gedoe van het bezit van een auto aan een ander over? Kijk dan eens bij deze shortlease aanbiedingen. Vooral handig als je voor kortere tijd een auto nodig hebt! Om je bij de zoektocht te helpen staan hieronder een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van een auto.

Weet wat je zoekt

Op het internet is zoveel informatie over auto’s te vinden, dat je geen excuus hebt om nog niks te weten over prijzen en opties. Daarnaast is het ook gewoon handig om met enige voorkennis naar de dealer kan gaan. Zo weet je al wat voor soorten auto’s passen bij jouw wensen. En je hebt sneller een idee bij de dealer of de prijs van een auto een goede deal of overprijsd is. Maar ook hoeveel je oude auto waard is om in te ruilen kun je van tevoren bekijken.

Bekijk bijkomende kosten van tevoren

Natuurlijk kan een auto heel aantrekkelijk zijn door de lage maandprijs. Maar als alle kosten die bij het bezit van de auto komen heel hoog zijn, kom je misschien alsnog boven je budget uit. Kijk daarom van tevoren naar dingen als de verzekering en met wat voor soort brandstof je wilt rijden. Hoeveel het in de toekomst gaat kosten om je auto te repareren kan hier ook een rol in meespelen. Onderdelen voor sommige modellen zijn nu eenmaal duurder dan de andere.

Kijk niet alleen naar het maandbedrag

In plaats van alleen te kijken naar wat je per maand voor de auto gaat betalen, moet je het heel plaatje overzien. Dat houdt in dat je ook let op hoeveel rente en andere extra kosten je betaalt gedurende de leenperiode. Daarnaast kunnen kosten veel lager lijken doordat ze aan je worden aangeboden in een per maand bedrag. Maar een lakbeschermer voor 8 euro per maand kost over zes jaar tijd zo 576 euro. En dat is nog zonder de rente.

Laat je niet verrassen

Loop dus niet zonder wat informatie een autodealer binnen om een nieuwe auto te kopen. Zo voorkom je dat je achteraf verrast wordt door kosten die je had kunnen vermijden.