Wat preventie van ziekteverzuim jouw organisatie kan opleveren

Een zieke werknemer is een hoge kostenpost, je betaald vaak namelijk ongeveer twee keer zoveel voor een zieke werknemer dan als hij gewoon zijn werk kan doen. Het is daarom verstandig om als organisatie een duidelijk verzuimbeleid te voeren om het aantal ziektegevallen zo laag mogelijk te houden. Maar hoe doe je dit en wat kan het jouw organisatie opleveren? Als je dit wilt weten, lees dan even verder, want we zullen het je haarfijn uitleggen.

Minder kosten

Zoals hier boven al een beetje beschreven kunnen de kosten bij ziekteverzuim aardig oplopen. Als je dus een goed verzuimbeleid voert, dan kun je ten eerste een hoop kosten besparen! Natuurlijk keert de verzekering de loonkosten uit, maar alle andere kosten zijn voor eigen rekening. Zo zal er bijvoorbeeld snel iemand anders ingewerkt moeten worden, dus ontstaat er een hoop extra werk.

Hoe kun je verzuim beperken?

Maar hoe kun je verzuim nou zo goed mogelijk beperken. Er zijn een aantal factoren die hier veel invloed op hebben en deze zullen we hieronder even goed beschrijven. Allereerst is de sfeer binnen het bedrijf erg belangrijk. Als er altijd overgewerkt moet worden zullen medewerkers eerder op hun tandvlees gaan lopen en zal er sneller verzuim ontstaan. Zorg ervoor dat er ook ruimte is voor ontspanning op de werkvloer en zorg ervoor dat je medewerkers zich goed voelen! Daarnaast is belangstelling ook erg belangrijk. Als je veel praat met je medewerkers bouw je een goede relatie met ze op en zullen ze meer persoonlijk betrokken raken bij de organisatie. Op die manier denken ze wel even twee keer na voor ze zich ziek melden.

Al met al zal ziekteverzuim minder voorkomen als je betrokken bent bij je medewerkers en je goed voor ze zorgt. Als je ze het gevoel geeft dat jij voor hun werkt zullen ze jouw dit gevoel teruggeven!

Bron: All4People