Wat moet je regelen tijdens de zwangerschap?

Eindelijk is de test positief, eindelijk groeit er een baby in je buik. Hier heb je lang op gewacht, het wilde telkens maar niet lukken. De blijdschap is groot bij jou en je partner. Nu komt er wel veel op je af, want er moet veel geregeld worden voor wanneer de baby geboren wordt. Waar moet je allemaal aan denken als je zwanger bent?

Verloskundige

De zwangerschap wordt gedurende de maanden in de gaten gehouden door een verloskundige. Zij maakt de echo en kijkt of je kindje goed groeit. De eerste echo vindt meestal plaats tussen week acht en tien van de zwangerschap. Zodra je weet dat je zwanger bent is het dus handig om gelijk een afspraak te maken voor over een paar weken. Aan de hand van de grootte van het kindje kunnen ze inschatten hoe lang je ongeveer zwanger bent en wat de uitgerekende datum zal zijn. 

Kraamzorg 

Na de bevalling heeft elke vrouw in Nederland recht op kraamzorg. De kraamzorg uit Almere komt bij je thuis om de gezondheid van jou en je baby in de gaten te houden. Daarnaast helpt kraamzorg mee met lichte huishoudelijke taken om een schone leefomgeving voor jou en de baby te creëren. Kraamzorg duurt meestal een week. Die persoon komt dus elke dag bij jou in huis, dus het is wel belangrijk dat je daar een klik mee voelt. Begin dus op tijd met het zoeken naar een kraamverzorger waar jij je prettig bij voelt.

Babykamer

Het leukste om te doen is misschien wel de babykamer inrichten. Je baby heeft natuurlijk allerlei spullen nodig, zoals een wiegje of ledikantje en een commode. Daarnaast wil je al genoeg kleertjes voor de baby klaar hebben liggen, evenals luiers. Omdat je veel uitgaves moet doen, is het verstandig om vroeg in de zwangerschap te beginnen met dingen kopen. Zo verspreid je de uitgaves zoveel mogelijk. Een goede kinderwagen kan je ook prima tweedehands vinden. Wil je graag een mooie babykamer maken maar weet je niet goed wat de mogelijkheden allemaal zijn? Op internet is genoeg inspiratie te vinden voor mooi ingerichte en praktische babykamers.