Wat moet je doen voordat je kan beginnen?

Jagers krijgen vaak de vraag wat er allemaal komt kijken bij beginnen met jagen. Voordat je kan beginnen met jagen zal je een aantal dingen moeten regelen. Er komt een stuk meer bij kijken dan wanneer je bijvoorbeeld wilt beginnen met vissen. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten!

Het bezitten van een Jachtakte

Voordat je kunt beginnen met jagen zul je in bezit moeten zijn van een jachtakte. Deze kan je aanvragen bij de politie. Je moet hiervoor minimaal 18 jaar zijn, een jachtdiploma hebben en kunnen aantonen dat je over jachtgeleheid beschikt. Vervolgens zul je nog een jacht aansprakelijkheidsverzekering moeten aanschaffen en zul je nog 65 euro voor moeten betalen voor de jachtakte.

Het zetten van de eerste stappen

Wanneer je over alle vergunningen bezit zou je kunnen beginnen met jagen. Waarschijnlijk sta je na het behalen van je vergunning al te popelen om naar de jachtwinkel te gaan om alle benodigde spullen (bijv. jachtkleding) te halen om te kunnen beginnen. Voordat je dit doet is het belangrijk om goed over na of dit wel wat voor je is. Het behalen van alle diploma’s en vergunningen kost tijd en geld. Het is wel belangrijk om te weten dat je er dan ook echt voor gaat.

Tips voor het halen van je vergunningen

Maak voordat je begint aan het halen van alle vergunningen een duidelijk plan. Zonder plan ben je namelijk nergens. Vraag hierbij hulp aan bekende als je er niet uit komt. Daarnaast is het handig om je in te schrijven voor jachtcursussen.