Wat kun je nu allemaal met camerabeveiliging?

We zien het tegenwoordig overal. In winkels, in deurbellen, in steden en op nog veel meer drukke plekken, camerabeveiliging. Waar de ene winkel erop attendeert dat er camerabeveiliging aanwezig is in het pand, maken andere winkeliers juist gebruik van verborgen camera’s. Echter is het voor sommige mensen nog altijd onduidelijk waar we camerabeveiliging nu precies voor kunnen gebruiken. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Waar is camerabeveiliging goed voor?

Camerabeveiliging is over het algemeen voor vele verschillende doeleinden te gebruiken. In een winkelpand is camerabeveiliging vooral toegepast om klanten in de gaten te houden en deze op beeld te hebben voor wanneer er zich een verdachte situatie afspeelt. Door middel van de camerabeveiliging kunnen winkeliers gemakkelijk met bewijs komen bij de politie, waarna de winkelier een schadevergoeding krijgt en de politie de daders gemakkelijk kan opsporen. 

 

In het openbaar is camerabeveiliging vooral toegepast om extra te kunnen surveilleren. In grote steden is er cameratoezicht, waardoor medewerkers op het toezicht- of politiebureau een overview hebben van alle hotspots uit de stad. Bij een verdachte situatie wordt er meteen om assistentie geroepen, waarna politie-eenheden snel op een incident af zullen gaan!

Het opsporen van daders

Winkeliers kunnen camerabeveiliging dus gebruiken om eventuele inbrekers of dieven erop te attenderen dat er camerabeveiliging is toegepast, maar is het ook te gebruiken om daders op te sporen. In plaats van een signalement beschikt de winkelier over fragmenten, waarna de politie al snel te weten zult komen waar ze naar uit zullen moeten kijken. Alle handelingen van de daders staan op beeld, waardoor soms de meest bizarre acties ook zijn aan te tonen!

Help jezelf, maar ook de rest van de buurt!

Met het toepassen van camera beveiliging beveilig je niet alleen jouw eigen huis of winkelpand, je zult de buurt ook een stuk veiliger maken. Wanneer je de camera’s op een juiste locatie bevestigt met het zicht op de straat, zul je iedere verdachte situatie kunnen vastleggen. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er bij de buren is geprobeerd om in te breken, terwijl jij als buurtbewoner de daders kunt vastleggen. Je helpt de buren met het opsporen van de daders en het tonen van bewijs, waarna er maatregelen kunnen worden genomen in de wijk en de daders niet snel meer terug zullen komen.

Verschillende soorten camerabeveiliging

Er zijn verschillende soorten camerabeveiliging te verkrijgen. Zo zijn er draadloze, infrarood-, dome- en verborgen camera’s te verkrijgen. Iedere camera heeft zo zijn eigen voordelen voor een juiste beveiliging. De infraroodcamera legt de handelingen van de daders bast, terwijl je met een verborgen camera wellicht een glimp kunt oppakken van het gezicht van de dader(s). Zorg voor een juiste verdeling en combinatie van camera’s, zodat je zult beschikken over de beste camerabeveiliging!