Wat is je passie: tips voor het vinden van jouw geluk

Wat is je passie? Het is een vraag die soms confronterend kan zijn. Jij bent waarschijnlijk het soort persoon dat hard werkt, met toewijding en doorzettingsvermogen. Zodra je weet wat je wilt doen houdt niets je meer tegen. Maar, voordat je niet meer te stoppen bent, is het

 belangrijk om bewust te worden waar jij aan begint en of dat jou daadwerkelijk geluk gaat brengen op de lange termijn. Het antwoord op de vraag ‘Wat is je passie?’ vinden kost tijd, maar zodra je jouw passie hebt gevonden kan jij een leven voor jezelf opbouwen wat jou geluk en levenslust zal brengen. 

Een nieuwe stap nemen kost altijd moed

Wat is je passie? Veel mensen zullen zeggen dat hun hobby hun passie is. Dit is in veel gevallen ook waar. Echter, wensen steeds meer mensen om van hun passie hun werk te maken. Het is belangrijk om te onthouden dat als je dit wilt bereiken, je bereid moet zijn om enkele spannende stappen te maken. Iedere stap die jij durft te zetten in het behalen van jouw uiteindelijke doel, zoals het antwoord vinden op de vraag ‘Wat is je passie’ of van jouw passie jouw werk maken, zal een stap in het onbekende zijn. Het is belangrijk om hier jouw eigen versie van dapper in te vinden. Ontdek welke risico’s voor jou werken en hoe ver je bereid bent om te gaan. Het pad van passie is een tocht die vol zit met het doen van dingen die je een beangstigend gevoel geven. Het is echter belangrijk om tot een punt te komen waar deze spannende stappen je geluk in plaats van angst gaan brengen. Breidt jouw comfortzone langzaam uit, zonder dat je het uiterste vraagt van jouw lichaam en geest 

Het nut van manifesteren

Wees niet bang om jouw doel hardop te zeggen. Wat is je passie? Het maakt niet uit of jouw passie het opzetten van een succesvol bedrijf of het creëren van een rustig leven is. Iedereen heeft een eigen doel die waardevol is. Manifesteren is een van de manieren waarop jij dit doel kan realiseren. Door jezelf te focussen op de goede en positieve dingen, zoals het vinden wat je passie is, breng jij jezelf dicht tot het realiseren van deze doelen. Als jij op zoek bent naar een duwtje in jouw rug of extra professionele hulp in het vinden van jouw passie, is Maak Jouw Impact een bedrijf wat zich hiervoor inzet. Wat is je passie? Het klinkt soms als een confronterende vraag, maar het is een vraag waar iedereen een antwoord op kan vinden.

Wees niet bang voor de mening van andere

Wat is je passie? Zodra jij op zoek gaat naar jouw passie, zullen er in het begin momenten zijn dat jouw geest in opstand komt. We hebben allemaal onze eigen angsten en onzekerheden, bijvoorbeeld de angst om te falen, of juist de angst om succesvol te worden. Al deze onzekerheden hebben hun eigen stemmen, of worden getriggerd door de meningen van anderen mensen om je heen. Als je deze stemmen laat winnen, blijft je passie buiten je bereik. Focus je daarom juist op de zogenaamde middel stemmen, zoals de steun van jouw ouders of de interesse van vrienden. Deze stemmen zullen jouw perspectief geven die jou in de juiste richting zal duwen, zonder dat jij er gedemotiveerd van raakt. Wat is je passie? Na een training bij Maak Jouw Impact is deze vraag ineens een stuk minder confronterend.