Wat is het verschil tussen coachen en trainen?

Iedereen heeft weleens coaching en training nodig in zijn leven. In de sportschool, thuis, in een relatie of op het werk. Het is belangrijk om jezelf te ontwikkelen in de sportschool. Om open te staan voor adviezen van sporters die al meer ervaring hebben met gewichten. Ook thuis heb je af en toe coaching nodig van je ouders. In een relatie kunnen er dingen niet zo gaan als je zou willen, dan is het belangrijk om een second opinion te vragen. Ook op je werk kan het zijn dat je een trainingstraject zult moeten doorlopen om bij te blijven met de laatste ontwikkelen. Een leven lang blijven we leren, elke dag weer. Maar wat is nu precies het verschil tussen coachen en trainen? Die vraag gaan we in dit artikel beantwoorden. Er zit overlap in de twee termen, toch zijn er ook wel degelijk verschillen. Bekijk de website eens van Novicum: specialist in recruitment, coaching en training.

Coachen

Bij coaching gaat een klant, leerling of pupil advies inwinnen bij een coach. Een klant kan ervoor kiezen om een coach in te schakelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de klant zijn eigen doelstellingen niet gaat halen en dus naar een coach op zoek is die kan helpen bij het vinden van kennis en inzichten. De coach gaat de klant dus helpen en verrijken met kennis en inzichten. Een coach heeft als doel om de prestaties van de klant, leerling of pupil te maximaliseren. Dit kan door bereikt worden door het bijbrengen of verbeteren van bepaalde vaardigheden en skills. Een coach kijkt met jou naar de lange termijn, dus hoe is het jou vergaan in de praktijk. Is het gelukt om de kennis toe te passen in een bepaald project of periode? 

Trainen

In een training worden vaardigheden aangeleerd. In een training moeten de mensen die getraind worden zich aanpassen aan de training. Trainingen worden vaak verzorgd door een externe partij. Trainingen zijn vaak in groepsverband en zijn erg gestructureerd. Vaak zijn trainingen meer eenrichtingsverkeer. Er is bij trainingen dus vaak sprake van een hiƫrarchische overdracht van kennis op de deelnemers. Vaak is er bij de training ook de mogelijkheid om een certificaat of concreet doel te halen.