Wat is het effect van een coronaboete op de VOG aanvraag?

Dit jaar zijn de geldende regels anders dan gebruikelijk. Grote groepen met een afstand van maximaal 1,5 meter krijgen een zware boete en de maatregelen veranderen voortdurend. Wilt u op de hoogte blijven van de huidige regels, dan moet u verschillende persconferenties zorgvuldig volgen. Toen de zogenaamde coronaboete werd opgelegd, was er enige angst onder de Nederlanders. Is de boete hoger dan 100 euro, dan ontvangt u een aantekening op uw strafblad, wat mogelijk gevolgen heeft voor het proces van een een VOG aanvragen.

De coronaboete en een VOG aanvragen.


Aan het begin van het jaar werd de coronaboete vastgesteld op 390 euro. Dit werd destijds als een aanzienlijk aantal beschouwd. Het door u verkregen strafblad veroorzaakte veel angst. Logisch, want het is niet gemakkelijk om een strafblad op uw naam te hebben staan. Gelukkig is deze situatie opgelost na het politieke geschil over het huwelijk van minister Grapperhaus. Bij de bruiloft werd de minister gefotografeerd zonder 1,5 meter te houden. Dit zorgde voor ophef en de minister moest linnen dragen om zijn geloofwaardigheid te behouden.
De minister kreeg zelf ook een enorme boete en een strafblad. Gelukkig voor de minister en de rest van Nederland is de regel van het strafregister omgedraaid. Nu kost de coronaboete 95 euro en krijgt u geen strafblad meer. De coronaboete van 1,5 meter heeft dus geen invloed op de toepassing van VOG.

Boete tijdens de jaarwisseling en de VOG aanvraag.

Nu, begin dit jaar, zijn boetes opgelegd voor het afsteken van vuurwerk. Het kabinet is van mening dat medisch personeel en wetshandhavers het niet zo druk zullen hebben. Als u op oudejaarsavond vuurwerk afstak, kunt u een boete krijgen van minimaal 100 euro. Dit betekent ook dat u een strafblad krijgt, wat van invloed kan zijn op de aanvraag van een VOG. Wilt u bijvoorbeeld werken als boa constrictor of politieagent, dan kan screeningsbureau Justis weigeren een VOG vrij te geven, en dan een VOG aanvragen zinloos.
De Nederlandse samenleving heeft veel weerstand tegen het vuurwerkverbod omdat het helemaal geen effect heeft en zelfs banen kan creĆ«ren. Sommige mensen maken zich bijvoorbeeld zorgen dat er te veel illegaal vuurwerk wordt afgestoken, met meer verwondingen tot gevolg. Minister Graperhaus informeerde het Landelijk Bureau voor de Statistiek over dit besluit: Het is zeer onverstandig om dit jaar vuurwerk af te steken. “De kans is groot dat u opgepakt en zwaar gestraft wordt. Denk alstublieft twee keer na en doe dit niet. Wilt u begin dit jaar echt wat vonken zien, dan kunt u kiezen voor Type 1 vuurwerk. Dit vuurwerk is het hele jaar door te koop. Het is niet verboden tijdens het komende nieuwe jaar