Wat is de tijdelijke wet betalingsuitstel?

Je kunt als ondernemer te maken krijgen met de tijdelijke wet voor betalingsuitstel. Dit gebeurd op het moment dat debiteuren uitstel vragen van betaling tijdens een gerechtelijke procedure. Een debiteur kan namelijk te maken krijgen met liquiditeitsproblemen, wat ervoor kan zorgen dat er niet betaald kan worden. Lees hier wat het is en wat je ermee kan doen. 

Betalingsuitstel door corona maatregelen

Ondertussen is het wel duidelijk wat de corona crisis met bedrijven heeft gedaan. De overheid heeft hier een kleine bijdrage in kunnen leveren, maar ondanks dat is het voor veel bedrijven lastig om het hoofd boven water te houden. Mede hierdoor is deze wet in het leven geroepen om debiteuren een kans te bieden. Hierdoor kunnen het aantal faillissementen tegen worden gegaan en bedrijven krijgen de kans om het geld terug te krijgen maar op een later moment als dit haalbaar is. 

Geldigheid van de wet

Als debiteur moet je aan een aantal voorwaarden voldoen wil je gebruik maken van deze wet. Allereerst moet je daadwerkelijk aan kunnen tonen dat je financiĆ«le problemen hebt die zijn ontstaan doordat de onderneming maatregelen heeft moeten nemen. Daarbij moet de debiteur aan kunnen tonen dat dit voor de maatregelen niet zo was. Tevens moet de debiteur aan moeten tonen dat er toekomstperspectief is. 

Inschakelen incassobureau

Wil je al op tijd inschakelen? Schakel dan een incassobureau in Almelo in om voor de gerechtelijke procedure te bemiddelen over de situatie. Het kan zijn dat Deurwaarders.com je al uit de situatie haalt voordat er een gerechtelijke procedure te pas moet komen!