Wat is een beoordelingsgesprek?

Wanneer je eigen baas bent zal je er niks mee te maken krijgen. Misschien werk je net bij een bedrijf of het komt niet ter spraken. Het gaan dan om een beoordelingsgesprek en het is erg belangrijk. In sommige gevallen weten mensen niet eens wat het is en dat is zonde, want je kan er een hoop feedback uithalen. In dit gesprek komen namelijk de pluspunten en de minpunten aan bod van het afgelopen jaar dat jij er hebt gewerkt. Je bespreekt dit dan ook met je leidinggevende en het is ook belangrijk dat je deze krijgt, want je kan er een hele hoop van leren. 

Waarom?

Jij vraagt je misschien af waarom het belangrijk is dat je een beoordelingsgesprek krijgt. Bij veel bedrijven wordt deze vergeten en dat is zonde. Je leert er namelijk een hele hoop van wat je mooi kan meenemen. In dit gesprek wordt besproken hoe jij het afgelopen jaar hebt gewerkt binnen het bedrijf. Er komen dus dingen aan bod die jij kan verbeteren en dat hoort er bij. Daarnaast zijn er ook punten die je super goed doet die je mooi kan meenemen. Wanneer je dit bespreekt kan je altijd vragen om onderbouwing van de leidinggevende. Dan weet je ook beter wat je moet verbeteren.

Wanneer?

Het beoordelingsgesprek kan op verschillende momenten plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld zijn als je er pas een jaar werkt, maar het kan ook zijn over twee jaar. Het is uiteindelijk wel verplicht dat het gebeurt, want anders zou je nooit kunnen groeien binnen het bedrijf. Het is dan ook niet slecht om er een keer over te praten met je manager, want zo’n gesprek is alleen maar handig om te hebben. Mocht jij er al een tijdje werken en je hebt nog geen gesprek gehad. kaart het dan aan bij je leidinggevende.