Wat doet een accountant?

Voor velen is het niet precies duidelijk wat een accountant precies doet. Vaak denkt men dat een boekhouder en accountant namelijk hetzelfde zijn. Dat is niet het geval! In deze blog leggen wij je daarom uit wat precies het verschil is. Hierdoor weet je zometeen precies wanneer je een accountantskantoor nabij Woerden kan inschakelen en wat ze voor je kunnen betekenen.

Het verschil tussen een boekhouder en een accountant

Men gaat er vaak vanuit dat een boekhouder en een accountant hetzelfde doen. Dat is dus niet het geval. Zo houdt een boekhouder zich bijvoorbeeld bezig met het onderhouden van de boekhouding en administratie. Een accountant daarentegen richt zich vooral op de inrichting en controle van de boekhouding. Een account heeft daarnaast een langere opleiding gevolgd en heeft bovendien meer bevoegdheden.

De taken van een accountant

Het is duidelijk dat er een degelijk verschil bestaat tussen een accountant en een boekhouder. Maar, wat doet een accountant dan precies? Dat leggen we graag uit. Een accountant houdt zich bijvoorbeeld bezig met de volgende taken:

  • Boekhouding verzorgen
  • Belastingtechnisch advies leveren
  • Analyseren kredietwaardigheid en financiële risico’s

Hier blijft het echter niet bij. Een accountant kan je namelijk helpen bij tal van uiteenlopende zaken! Meer weten hierover of direct een accountant nabij Houten inschakelen? Bel dan eens met de experts van Accountantskantoor Sterkenburg!

Accountant inschakelen?

Kies je ervoor om een accountant in te schakelen? Dan ben je verzekerd van professionaliteit en expertise. Niet alleen op het gebied van financiën, maar ook bij vragen rondom personeel, pensioen, overnames en noem maar op!