Wat betekent url structuur voor seo?

url structuur seo

Wil jij beginnen met het maken van een website of heb je al een website? Dan is het verstandig om voldoende na de te denken over de url structuur die je gaat toepassen. De url structuur kan namelijk voor een deel het succes van je website gaan bepalen. In dit artikel ga ik je dan ook alles uitleggen over het belang van een goede url structuur en hoe je dit zelf voor elkaar krijgt.

Wat is een url structuur en waarom is het zo belangrijk?

Een url is simpelweg een pagina op het internet. Een voorbeeld van een url is bijvoorbeeld https://jouwwebsite.nl. De url van de homepage van je website, wordt ook wel de domeinnaam genoemd. Het is belangrijk dat de url van je website duidelijk weergeeft waar je website over gaat. Google en bezoekers weten dan namelijk waar je website over gaat, en dit is zeer gunstig voor je posities in de zoekmachine van Google.

Naast de homepage hebben alle pagina’s en blogs op je website een eigen url. Het is belangrijk dat de structuur van de url’s op orde is. Google kan dan namelijk sneller je artikelen op gaan nemen in de organische zoekresultaten van Google.

url structuur seo

Url structuur seo

Nu je weet waarom het zo belangrijk is dat je url structuur seo op orde is, wil ik je nog even vertellen over de veel gemaakte seo fouten omtrent de url structuur.

De meeste mensen hebben bijvoorbeeld voor een domeinnaam die hun website niet goed beschrijft. Ze nemen een veel te brede url, waardoor het lastig wordt te scoren in Google. Of ze nemen juist een specifieke url en gaan vervolgens over andere onderwerpen artikelen schrijven.

Ook hebben mensen veelal een verkeerde permalink structuur voor hun overige website artikelen. Ze plaatsen bijvoorbeeld de datum van publicatie, of allemaal vreemde getallen in de permalink. Zorg ook dat je kleine woorden, zoals ‘de’, ‘het’, ‘op’, in’ niet opneemt in de url structuur.

Google houdt ervan als je url structuur op orde is. Zorg dus dat je alle url’s op je website zo kort mogelijk maakt en ga dus ook geen vreemde getallen of data opnemen in je url’s. Op deze manier verbetert de seo van je website.