Waarom water zo belangrijk is voor een mens

Het menselijk lichaam voor een groot gedeelte uit water. Huh, uit water? We bestaan toch vooral uit vlees, botten, organen en zenuwen? Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Dagelijks verliest ons lichaam wel 2,5 tot 3 liter per dag. Hoe komt dan? Dat komt omdat ons lichaam normale lichaamsfuncties moet uitvoeren. Ons lichaam heeft dus elke dag weer nieuw water nodig om alle functies goed uit te kunnen voeren. Daarnaast wordt gedacht dat schoon drinkwater heel normaal is. Maar in veel landen is dit niet het geval. In Nederland wordt ons drinkwater gezuiverd, onder andere door waterzuiverinstallaties. Maar waarom is (schoon) drinkwater zo belangrijk voor ons?

Goed voor je hersenen

Water is ontzettend belangrijk voor je hersenen. Je hersenweefsel bestaat voor 85% uit water. Het hersenweefsel bestaat voor 85% uit water. Er kunnen veel nadelen optreden als je te weinig water tot je neemt. Zo kan het zijn dat je hoofdpijn krijgt of dat je concentratievermogen verminderd. Ook kan het een impact hebben op je kortetermijngeheugen. Als je te weinig water drinkt kan het er ook voor zorgen dat je energieproductie afneemt. 

Belangrijk voor het opnemen van zuurstof

Water is belangrijk om zuurstof op te nemen. Je longen bestaan voor 85% uit water. Een mens verliest door een dag ademen al een halve liter tot een liter water per dag. Het is belangrijk om dus goed water te drinken overdag.

Voor een mooie huid

Je kunt smeren wat je wilt, maar als je niet genoeg water drinkt dan droogt je huid uit. Onze huid heeft namelijk veel te verduren. Zo kan een klimaatregulerende verwarming en airconditioning schade aanbrengen aan de beschermende buitenste laag van de huid. Als je niet genoeg water drinkt dan zal je huid droog gaan aanvoelen. 

Voor gezonde botten en gewrichten

Je botten bevatten veel water, zo’n 22%. Gewrichten hebben water nodig. Als je genoeg water drinkt dan zul je merken dat de gewrichten soepel bewegen. 

Goed voor je stofwisseling

Water drinken is goed voor de stoelgang. Je zult afvalstoffen beter kunnen afvoeren. Je darmkanaal gedijt goed bij genoeg water. 

Goed voor je energie

Water is hartstikke goed om jezelf energiek te voelen. Je voelt je futloos en minder goed als je te weinig water drinkt. Water is goed om je energiek te voelen. Ben jij benieuwd hoe jij aan schoondrinkwater komt? Bezoek dan eens de website van Wazutec.