Waarom koffie bijdraagt aan de cultuur op de werkvloer

In grote kantoren of kantoortuinen zit je vaak met veel collega’s naast elkaar, maar de orde moet wel gehandhaafd blijven. Het is dus wel de bedoeling dat je allemaal op een rustige manier achter je bureau zit en zo goed geconcentreerd weet te werken. Gelukkig is er daarom de koffiemachine op kantoor waar je wel even een praatje kunt maken. Hoe goede koffie nog meer bijdraagt bij een goede cultuur op de werkvloer zullen we je in dit artikel verder uitleggen!

Koffie verhoogt de sfeer

Koffie brengt mensen bij elkaar. En dit is natuurlijk goed voor de algehele sfeer op kantoor. En als de sfeer goed is zullen ze op een betere manier kunnen werken en het meeste uit hun werkdag kunnen halen. Daarnaast kun je ook makkelijk wat doen voor je collega’s door een lekker kopje koffie voor ze te halen. Kortom, niemand wordt chagrijnig van koffie. In tegendeel de goede sfeer is juist aanstekelijk en zal doorwerken op iedereen op de werkvloer.

Betere productiviteit

Daarnaast zorgt een goede kop koffie voor een cafeïne boost. En laten we eerlijk zijn. Die heb je zeker nodig als je de hele dag in je stoel zit en weinig beweegt. Bijkomend voordeel van het hebben van een koffiemachine is natuurlijk ook dat je even op kan staan uit je stoel en een wandelingetje kunt maken. Als je op deze manier actief blijft kun je het vaak langer volhouden en beter werken.

Hopelijk heb je op deze manier weer een aantal redenen bij elkaar om te zorgen dat de koffie bij jou op kantoor goed voor elkaar zit!

Bron: www.giocoffee.nl