Waarom je soms werkklompen moet dragen

Er zijn van die vakgebieden waar het lijkt alsof iedereen op foute schoenen loopt, vind je niet? Van die werkklompen of andere lompe schoenen die niks doen voor je stijl. Nee, dat is niet omdat iedereen toevallig geen stijl heeft. Dat heeft met veiligheid te maken.

Verschillende branches

Er zijn een aantal branches van het werkveld waarin het handig is als je speciaal ontworpen schoenen draagt:

  • in de bouw
  • in de horeca
  • in de zorg
  • in een magazijn of in de logistiek

in deze branches is het namelijk extra belangrijk dat je voeten goed beschermd en ondersteund worden. Hier lees je waarom dat is.

Bescherming

In de zorg

Verplegers en artsen lopen heel vaak op werkklompen of andere stevige schoenen. Sommigen lopen op sneakers, al gaat het vaak dan om erg dure sneakers. In de zorg moet je heel veel op je benen staan. Aan een operatietafel, aan een bed, om van de ene naar de andere kamer te lopen en de lange afstanden tussen afdelingen: allemaal last voor je spieren en gewrichten en dus is ondersteuning voor je voeten erg belangrijk. Anders kun je last krijgen van langdurige klachten.

Stevigheid

In de bouw

Het is niet heel moeilijk om te bedenken waarom speciale schoenen in de bouw zo belangrijk zijn. Want wist je bijvoorbeeld dat je arbeidsongeschikt kan raken als een materiaal op de verkeerde manier om je voet valt? Stel je eens voor: je werkt met stalen buizen. Een onhandigheid zorgt ervoor dat zo’n buis op jouw tenen beland. De schade is zo erg dat je niet meer goed kan staan voor de komende maanden of jaren, misschien wel altijd. Dan kun je toch onmogelijk je werk uitvoeren? Daarom bestaan er speciale werkschoenen met stevige neuzen die echt wel tegen een stootje kunnen mocht er ooit een hard materiaal