Waarom een recruitment bureau inschakelen?

Ben jij bedrijfseigenaar, manager van een afdeling of HR medewerker? Dan ken jij wellicht de term recruitment. De zoektocht naar een geschikte medewerker is niet makkelijk en er komen heel veel verschillende aspecten bij kijken. Heb jij een marketingcommunicatie vacature openstaan? Waar begin je dan? Wij vertellen je in dit artikel waarom een recruitment bureau inschakelen verstandig is.

Ik leg je graag even uit wat een marketing recruitmentbureau doet. In essentie helpt een recruitment bureau jou bij het vinden van de juiste medewerker(s). Hiervoor doorloopt het recruitment bureau een aantal stappen, die jij zelf niet meer hoeft te ondernemen. Dit zijn de onderstaande stappen.

  1. Werving
    Bij werving gaat het bureau op zoek naar kandidaten die passen bij het geschetste profiel. Een goed recruitment bureau houdt een interview met jou als opdrachtgever en zorgt ervoor dat de eisen en wensen op tafel komen te liggen. Waaraan moet de ideale werknemer voldoen? Wat voor ervaring heeft hij. Hoe ziet zijn karakter eruit. Op basis daarvan gaan zogeheten recruiters aan het werk. Zij speuren het internet af, bekijken socials en schakelen hun netwerk (voornamelijk op LinkedIn) in. Ze maken op basis daarvan een longlist met X aantal personen die interessant zijn.

  2. Selectie
    Op basis van deze longlist gaan ze mensen benaderen. Het kan natuurlijk zijn dat de persoon voor de recruiter enorm interessant is, maar dat deze persoon helemaal niet openstaat voor een verandering. Hier onderscheiden de goede recruiters zich van de mindere. De longlist wordt hier gereduceerd tot een shortlist.
  1. Intake en assessment
    Nu er een aantal personen zijn overgebleven is het tijd voor een interview/gesprek met de kandidaat. De kandidaat wordt tegen het ‘licht’ gehouden en er wordt gekeken of het matcht met het profiel van jouw organisatie. Een assessment wordt vaak ingezet om te toetsen of ‘het gevoel’ ook daadwerkelijk klopt.

Gesprek met de kandidaat

Er is een ideale selectie kandidaten gemaakt. Zo kan het zijn dat je 1 kandidaat krijgt voorgeschoteld, maar ook kunnen het er 3 zijn. Jij mag met deze kandidaten het gesprek aangaan en bij wederzijdse interesse een onderhandeling starten. Wil jij gebruik maken van een betrouwbare partner? Kijk dan eens op de website van Babbage Company uit Amsterdam.