Waarom een incassobureau inschakelen?

Ruim 88% van de Nederlandse bedrijven heeft te maken met achterstallige betalingen van klanten. Als gevolg daarvan moet 20% van de ondernemers eigen betalingen aan leveranciers ook uitstellen. Dat blijkt uit onderzoek van de kredietverzekeraar Atradius. Uiteraard brengt dit negatieve gevolgen met zich mee. Het is daarom erg belangrijk als bedrijf zijnde om je geld op tijd binnen te krijgen. Wij vertellen je daarom wanneer je een incassobureau kan inschakelen.

Wat doet een incassobureau?

Als verstuurde rekeningen niet op tijd betaald worden, stuur je als schuldeiser een aantal herinneringen. Wanneer ook daar niet op gereageerd wordt, kan je een incassobureau inschakelen. Een incassobureau is een bedrijf dat de openstaande schuld voor je int. Vanaf dat moment loopt al het contact met de klant via het incassobureau en niet meer via het bedrijf.

Wanneer inschakelen?

Er is geen wettelijke termijn vastgelegd die jou vertelt wanneer je een incassobureau mag inschakelen. Uiteraard is het niet verstandig dit per direct te doen, omdat het vaak wel betekent dat er een andere relatie met je klant ontstaat. Probeer eerst zelf afspraken te maken. Sowieso moet je de klant eerst een herinnering, aanmaning en ingebrekestelling toesturen. Baat dit niet? Schakel dan een incassobureau in. Openstaande schulden kunnen namelijk verjaren. Wanneer je te lang wacht is er dus een mogelijkheid dat je het geld überhaupt niet meer ontvangt.

Voordelen incassobureau

Een voordeel van een incassobureau is dat ze gespecialiseerd zijn in het innen van openstaande vorderingen. Daarnaast zijn er nog een boel andere voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Een incassobureau is een neutrale partij Ze benaderen de klant op een respectvolle en vriendelijke manier Ze ontzorgen je van stress en werkzaamheden Je bespaart tijd Het is voordelig

Kosten incassobureau

Uiteraard kost het inschakelen van een incassobureau geld. Dit mag een vast bedrag zijn, maar is vaak een percentage van de schuld. De hoogte hiervan is niet wettelijk vastgesteld, maar over het algemeen wordt 15% gehanteerd. Je hoeft deze kosten niet zelf te betalen. Ze mogen namelijk verhaald worden op de klant. Benieuwd wat een incassobureau je kan bieden? Neem dan contact op met Straetus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *