Waarom een elektrische motor aanschaffen?

Ben je echte motorliefhebber en kun je niet genoeg krijgen van het rijden op motoren? Dan heb je vast wel gehoord van elektrische motoren of misschien heb je zelfs al wel op één gereden. Misschien ben je wel van plan om een elektrische motor aan te schaffen of heb je zojuist een elektrische motor gekocht. Vergeet dat niet de elektrische motorverzekering af te sluiten bij een verzekeraar zoals Direct Motor Verzekeren. Een elektrische motor biedt een aantal voordelen ten opzichte van een originele motor. Lees dit artikel verder om erachter te komen waarom jij een elektrische motor zou moeten aanschaffen. 

Snelheid

Een elektrische motor kan net als een gewone motor hoge snelheden behalen. Een elektrische motor haalt snelheden tot 240 kilometer per uur. Het voordeel van een elektrische motor is de snelheid waarmee een hoge snelheid behaalt kan worden. Binnen twee tot drie seconden kun je met een elektrische motor een snelheid van 100 kilometer per uur behalen. 

Verbruik

Zoals de naam het al heeft verklapt rijdt de elektrische motor niet op brandstof, maar op elektriciteit. Met een volledig opgeladen accu kun je tot wel 400 kilometer rijden. Met de brandstofprijzen die alsmaar blijven stijgen is dit ideaal. Het nadeel is echter wel dat het tot 8 uur kan duren voordat je motor volledig is opgeladen. 

Geluid

De elektrische motor maakt geen geluid. Dit is ten opzichte van normale motoren natuurlijk een enorm voordeel. Niet alleen voor de bestuurder van de motor, maar ook voor de buren, omstanders of andere mensen in het verkeer. Ook wanneer je snelheden behaalt van 240 kilometer per uur, maakt de motor weinig geluid. Enorm verslavend dus.