Waarom de traprenovatie van eikenhout zo populair is

De trap is aan vervanging toe? Mooi! Dan kun je nu eindelijk kiezen voor een materiaal waar je echt blij van wordt. Traprenovatie uitvoeren met eikenhout is nog nooit zo populair geweest. Het is een prachtig materiaal en bovendien duurzaam: het gaat erg lang mee. Met deze tips is jouw traprenovatie zo gepiept. 

Topkwaliteit

Overzettreden

Kijk eens naar eikenhouten overzettreden. Dit gaat je een hoop gedoe en rommel besparen. De overzettreden, de naam zegt het eigenlijk al, kunnen eenvoudig over de oude treden heen worden gelegd. Houten overzettreden kunnen relatief eenvoudig worden bevestigd op de treden van de oude trap.

Een trap voor elke stijl

Door je trap te bekleden met eikenhout past de trap bij iedere interieurstijl. Een voordeel van een houten traprenovatie is dat de trap een rijke warme uitstraling heeft én meer karakter heeft als je het vergelijkt met vinyl of laminaat. De meeste mensen kiezen voor een trapbekleding van eikenhout omdat eikenhout gewoon in Nederland groeit en dus betaalbaar is. Het hardhout komt gewoon voor in de Nederlandse bossen. Het is dus nog een duurzame keuze ook!

Moderne uitstraling

Gaat lang mee

Nog een bijkomend voordeel is dat eikenhout van hoge kwaliteit is. Echt eikenhout is van zichzelf erg sterk. Eikenhout werd in de gouden eeuw vaak gekozen om schepen mee te bouwen. En eiken werd ook gebruikt als fundering voor allerlei grachtenpanden in ons land.

Voor een langdurig gebruik van je trap is goed onderhoud uiteraard belangrijk. Verdiep je dus wel altijd in het onderhoud van de eikenhouten trap om te voorkomen dat je deze onnodig beschadigt.