Waar worden compressoren voor gebruikt?

Compressoren kunnen gebruikt worden voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Denk hierbij aan het stofvrij maken van apparaten, maar ook voor het oppompen van fiets of autobanden wordt een compressor gebruikt. Afhankelijk van de behoefte kun je een compressor selecteren op vermogen of het geluidsniveau. Gelukkig zijn er steeds meer compressoren die geluidsarm zijn wat handig is in de fabriek.

Welke compressoren kun je het beste gebruiken?

De Kleinjan compressoren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Er wordt aangeraden om een olievrije compressor te gebruiken want deze zijn onderhoudsvriendelijk. Daarnaast wordt er ook geen olie lucht uitgeblazen wat weer beter voor de gezondheid is. Vaak worden deze gebruikt bij het spuiten van verf of het stofvrij maken van gevoelige apparaten. Een ander nadeel van olie is dat je hem altijd moet peilen of er nog wel voldoende olie in zit. Tevens moet je dit dan ook weer regelmatig bijvullen wat kostbare tijd kost. Echter zijn ze wel veel duurzamer en produceren ze een lager aantal decibels. Het is dus een beetje afhankelijk van de hoeveelheid waarmee je de compressor gebruikt.

Waar let je op bij de aankoop van een compressor?

Bij het aanschaffen van een compressor wordt meestal op mobiliteit gelet. Dit komt doordat bedrijven hem makkelijk van A naar B willen kunnen verplaatsen. Daarnaast is het ook fijn als de compressor zo compact mogelijk is. Op deze manier kan er kostbare ruimte bespaard worden. Daarnaast is het aanzuigvermogen van een compressor heel belangrijk voor de werking. Hoe hoger dit is hoe sneller je kunt werken. Daarnaast is er ook nog een effectieve luchtafgifte wat ervoor zorgt dat je continu kunt werken. Tevens letten mensen ook op of de compressor oliegestuurd is of niet. Een oliesgestuurd apparaat is vaka vele malen stiller en effectiever, maar hiervoor moet je hem wel goed onderhouden.