Waar je allemaal aan moet denken bij het organiseren een bruiloft

Eindelijk kunnen jullie het van de daken schreeuwen! Jullie liefde wordt bekroond met het JA-woord. Hier heb je misschien al je hele leven naar uitgekeken. De dag waarop jullie samen met alle genodigden jullie liefde vieren. Maar voor het zover is moeten er allerlei belangrijke dingen geregeld worden. Alles moet tot in de puntjes kloppen. In deze blog helpen wij jullie met het organiseren van de perfecte bruiloft.

Het begint bij de datum

De allereerste stap van het plannen van de bruiloft is natuurlijk het prikken van de datum. Kiezen jullie voor een zonnige lentedag? Of kiezen jullie voor een dagje midden in de zomer? De populaire maanden voor een bruiloft zijn doorgaans mei, juni en september. Denk ook goed na over welke locatie. Heb je zelf een locatie in gedachten en weet je niet of het mogelijk is om hier te trouwen? Informeer! Tegenwoordig is er meer mogelijk dan je denkt!

Stel een gastenlijst op

Daarna is het zaak om een gastenlijst op te stellen. Wij gaan jullie uitnodigen? Kiezen jullie voor een besloten en intiem feest? Of wil je het graag uitbundig te vieren met al jullie kennissen en geliefden om jullie heen? Waar je ook voor kiest, dubbelcheck of je niemand bent vergeten op de gastenlijst!

Invulling van de bruiloft

Nadat jullie de datum en de gastenlijst hebben opgesteld, is het zaak om invulling te geven aan jullie bruiloft. Hier komt veel bij kijken. Je kan een weddingplanner inhuren of je kan inspiratie doen op het internet. De bruidegom denkt natuurlijk gelijk aan het pak dat hij gaat uitzoeken. Maar voor de bruid is de trouwjurk heel belangrijk. De opties voor trouwjurken zijn eindeloos. Ga je voor een traditioneel witte of voor een gekleurde trouwjurk? Bij The New Bride vind je een groot assortiment trouwjurken. Ook belangrijk om rekening mee te houden zijn de volgende zaken: ceremoniemeesters, trouwringen, verzekering, fotograaf, muziek, catering, kapper, uitnodigingen en bruidsmake-up.

Opstellen van het draaiboek

Als alle voorgaande zaken zijn geregeld, kun je aan de slag gaan met het opstellen van het draaiboek. Hierin zet je duidelijk neer hoe de invulling van de dag gaat zijn. Tip: werk in chronologische volgorde zodat je precies voor ogen hebt hoe jullie de dag voor jullie zien. Zodra dit gereed is kunnen jullie samen met de ceremoniemeesters e dag bes