Voordelen van het hebben van een tuin

Voor sommige mensen is het vanzelfsprekend om een tuin te hebben. Dit is lang niet voor iedereen het geval. Als je in een appartement of in een flat woont, heb je geen tuin. Dit is jammer, want het hebben van een tuin kent vele voordelen.

Buiten zijn

Als je een tuin hebt, kan je altijd naar buiten. Als je geen tuin hebt kan dat ook, maar dan ben je al gauw verplicht om naar een park te gaan of een rondje te gaan lopen. Met een tuin kan je naar buiten en heb je alle gemakken van je eigen huis voor handen. De koelkast en het toilet zijn erg dichtbij, ideaal voor een mooie zomerdag. In de winter zul je niet snel in de tuin te vinden zijn, maar in de zomer leven sommige mensen voornamelijk buiten. Heerlijk genieten van de zon, wat wil je nog meer.

Extra ruimte

De tuin is een verlengde van je huis en zorgt ervoor dat je extra ruimte hebt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je fiets in de tuin te bewaren. Ook kan je besluiten om een tuinhuis met overkapping in de tuin te laten plaatsen. Op die manier creëer je een extra kamer, speelplek, opberghok, wat je maar wilt. Met een tuinhuisje zijn de mogelijkheden eindeloos. Zonder tuin kan je dit niet doen, wat je beperkt in het gebruik van de ruimtes in huis.

Waarde verhogend

Een goed onderhouden tuin zorgt voor een hogere waarde bij je woning. Vooral een tuin op het zuiden is erg geliefd. Natuurlijk heb je zelf geen invloed op de ligging van je tuin ten opzichte van de windstreken, maar je kan hem wel zo optimaal mogelijk indelen. In de hoek waar je het langste zon hebt, plaats je bijvoorbeeld een terras waar je gezellig samen met vrienden kan zitten. Het plaatsen van groen is goed voor de natuur, de waterafvoer als het regent en voor je eigen gemoedstoestand. Het zorgt voor rust en ontspanning. In een mooie en goed onderhouden tuin kom je helemaal tot rust en wanneer je je huis wil verkopen, kan je er ook nog goed wat geld voor krijgen.