Voordelen van een overkapping in de tuin

Je ziet het de laatste jaren steeds meer. Steeds meer mensen willen een overkapping in de tuin hebben. Naast dat het vaak zorgt voor een waardestijging van de woning, kent het hebben van een moderne overkapping nog meer voordelen. Wat zijn nou redenen om een overkapping in je tuin te willen hebben?

Bescherming

Een overkapping bied je bescherming, zowel tegen de zon als tegen de regen. Op de hete zomerdagen wil je liever niet te lang in de zon zitten. Buiten dat dat veel te heet is, is het ook nog eens slecht voor je. Je hebt het risico om een zonnesteek op te lopen en om te verbranden. Een overkapping zorgt ervoor dat je buiten kan zitten in de schaduw. Je geniet dan nog wel van de warmte, maar je hebt geen last van de schadelijke uv-stralen. Daarnaast beschermt een overkapping ook tegen de regen. Normaal gesproken ga je niet buiten zitten als het regent, maar onder een overkapping kan dat prima. Het heeft juist wel wat knus om in de regen buiten te zitten.

Extra opbergruimte

Indirect zorgt een overkapping voor extra opbergruimte in je woning of schuur. Normaal gesproken zet je je tuinmeubels of kussens naar binnen in de winter of als het slecht weer is. Met een overkapping is dat niet nodig. Doordat de overkapping je beschermt tegen de zon en de regen, kunnen de meubels en de kussens buiten blijven staan. Daardoor komt er extra ruimte vrij in de schuur of de plek waar je normaal gesproken de tuinmeubels neer zou zetten.

Geen vergunning

Voor een uitbouw aan je woning heb je vrijwel altijd een vergunning nodig voordat je kan beginnen met bouwen. Bij een overkapping is dat niet het geval. Er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen mag je een overkapping plaatsen zonder dat daar een vergunning voor is. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het is dus snel en makkelijk te realiseren om een overkapping in de tuin aan te brengen.