Voordelen van een online webinar

Aan een online webinar zitten een aantal voordelen verbonden. Het leukste van een webinar is dat deze op verschillende manieren gegeven kan worden. Het is eigenlijk gewoon een online gesprek, maar dan kan je heel veel van de mensen te weten komen. Dit is handig om bij potentiële klanten te doen, maar dit kan ook bij werknemers. Zo kan je inspelen op een bepaalde situatie. Is een werknemer ontevreden dan kom je er zo achter en kan je er wat mee doen. Ook is het mogelijk om voor zakelijke doeleinde een webinar te gebruiken. Je komt zo dingen te weten van een potentiële klant waar je later iets mee kan doen. Je leert hoe een klant denkt en hier kan je op inspelen. 

online webinar

Een zakelijke online webinar

Dit is een populaire vorm van een webinar, omdat je veel te weten kan komen over een klant. Dit kan bijvoorbeeld door een vragenlijst die hij of zij moet invullen. Alles wat gedurende het gesprek gebeurd kan worden vastgelegd en kunnen conclusies uit getrokken worden. Van tevoren weet je al wie er mee gaan doen aan de webinar. Hier kan je dus rekening mee houden voor het geven van de webinar. Ook kan je vooraf al een poll aanmaken die de kijkers moeten beantwoorden. Zo kom je te weten hoe zij over een bepaald vraagstuk denken. Achteraf is het ook mogelijk om te zien hoe lang iedere persoon heeft gekeken naar het videogesprek. Ook kan je een call-to-action toevoegen aan de webinar. Dit kan je het best op het laatst doen als de webinar is afgelopen. 

webinar regelen

Interne online webinar

Het is ook mogelijk om een webinar te houden voor interne doeleinden. Je kan zo dingen over jouw medewerkers te weten komen. Zijn de werknemers tevreden of juist niet, per persoon kan je zien wat ze vinden. Een webinar kan je ook gewoon houden om informatie te geven aan een groep medewerkers. Als je een hele afdeling hetzelfde moet vertellen of juist het hele bedrijf is het ideaal om online te vertellen wat er gaat gebeuren. Al helemaal als alle werknemers op allerlei verschillende vestigingen zijn gevestigd. Het scheelt een hoop geld door het online te vertellen en kan gewoon tussen werktijd door. Daarnaast is het voor werknemers ook mogelijk om de webinar terug te kijken. Heb je even iets gemist dan kun je gemakkelijk terugkijken wat er gezegd is.