Verstandig verhuizen

Als u een student bent of was in uw verleden dan herkent u zich waarschijnlijk in de stress die verhuizen met zich mee kan brengen. Er zijn veel zaken waar je rekening mee dient te houden en dit allemaal naast je studie! Het is lastig om te weten wat je allemaal moet afsluiten als je als thuiswonende student eindelijk eens op kamers gaat. Veel ouders helpen hun kinderen hiermee, maar niet iedereen is zo gelukkig. Ik ben hier om mijn verhaal over mijn verhuizing met jullie te delen. 

Fouten

Tijdens mijn verhuizing heb ik veel fouten gemaakt en dat is niet erg. Waarschijnlijk hoor je dit al vaak genoeg, zeker als je nog studeert, maar van fouten maken leer je veel! Daarom heb ik er immers zo veel gemaakt. Zelf was ik drieëntwintig toen ik besloot dat het huis van mijn ouders te klein begon te worden. Het is niet raar als je pas op die leeftijd niet meer met je ouders door een deur kan. Het heeft immers veel voordelen om bij je ouders te blijven wonen. Zo hoeven veel mensen geen kostgeld te betalen, wat feitelijk neerkomt op een superluxe hotel waar je gratis eten krijgt en waar de was elke week voor je gedaan wordt. Mijn ouders waren zeer open en lieten me gaan en staan waar en wanneer ik wilde. Zo kon ik ook prima om een uur s ochtends aankomen en als ik maar stil genoeg met de deuren en de douche omging dan vonden ze het prima.Natuurlijk heeft niet iedereen die luxe. Het kan immers zo zijn dat je vanaf een leeftijd van achttien jaar al botst met je ouders. Dus juist voor die mensen wil ik vertellen wat er bij mij fout ging.

Iets teveel wifi…

Toen ik samen met een vriend van me verhuisde naar Delft besloten we niet voorhanden te onderzoeken welke internet provider we wilden aanschaffen. Dit is vandaag de dag heel belangrijk, want een huis zonder Wifi kan net zo goed niet bestaan. In plaats daarvan besloten we een modem mee te nemen van de neef van mij. Hij werkt al een aantal jaren bij een internetprovider en zei dat je met dit ding meer dan genoeg Wifi zou hebben. Mijn vriend en ik besloten het apparaat dus direct aan te sluiten toen we de sleutel kregen. En wat bleek, mijn neef had gelijk! Bam! In een keer overal in het huis Wifi, overal even sterk. Pas een dag later bleek waarom. Het was een bedrijfs modem en hij slokte alle Wifi op van het hele gebouw. Check dus altijd even welke provider je wil hebben voordat je verhuist. De meeste leveren een gepaste modem bij je internet abonnement.