Verschillende manieren om links te verkrijgen

Linkbuilding is bedoeld om je website populairder te maken voor de zoekmachines, door je pagerank te verhogen en domain authority. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website toe, een strategie helpt je om meer backlinks te verkrijgen en je website interessanter te maken voor de zoekmachines. Het binnenhalen van backlinks is niet de beste strategie, je moet zelf de beste content maken zodat anderen jouw content gaan delen. Laat iedereen weten dat je de beste content hebt gemaakt.  

linkbuilding

Hou je Google profiel natuurlijk 

Google let streng op linkbuilding activiteiten van websites, de updates worden realtime bijgehouden om black hat seo tegen te gaan. Google kijkt ernaar waar de links vandaan komen, zijn ze relevant voor je website en hoeveel zijn er aangemaakt in welk tijdsbestek? Maak je misbruik dan wordt dit afgestraft door Google, je wordt dan door Google gestraft met een penalty. Grote hoeveelheden links kopen schudt Google wakker en laat alle bellen rinkelen. Zorg ervoor dat je linkprofiel natuurlijk is. 

linkbuilding

Relevante links zijn belangrijk 

Het aantal links die relevant zijn is belangrijk voor je website, de links bevatten een bepaalde linkwaarde en hebben invloed op de pagerank van je website. Google vindt dit erg belangrijk om te bepalen hoe populair je website nu eigenlijk is. Hierdoor wordt bepaald op welke plaats je website in de zoekmachines komt te staan. Niet alleen backlinks zijn goed voor je website, je kunt ook werken met interne links. Hoe meer relevante links je hebt hoe beter je website wordt beoordeeld door Google.