Verhoog de productiviteit door beter te ventileren

verhoog de productiviteit door beter te ventileren

In een grote productiehal, warehouse of werkplaats kan de temperatuur ‘s zomers flink oplopen. Wanneer de zon de hele dag vrij spel heeft om op het platte dak te schijnen, wordt het binnen al gauw warm en benauwd. Het gevolg is klachten vanuit het personeel over duizeligheid, benauwdheid en verminderde energie. Dat kan natuurlijk nooit goed zijn voor de productiviteit. Met onderstaande tips van ventilatiespecialist Spirototaal zorg je voor goede ventilatie op de werkvloer, met verbeterde productiviteit als resultaat.

Luchtverversing in grote ruimten

Het lijkt onbegonnen werk om je bedrijfshal, waar dagelijks honderden operators, orderpickers en inpakkers zwoegen, te voorzien van verse lucht. Vanwege veiligheidsvoorschriften of andere beleidsmaatregelen blijven deuren en ramen vaak gesloten. Hoe zorg je dan toch dat de warme, verzadigde lucht plaats maakt voor een zuurstofrijke bries? Dat doe je door luchtkanalen met buisventilatoren aan te (laten) leggen. 

Luchtkanaal met buisventilatoren

Heb jij de schone taak om de productiehal Arbo-ready te maken op het gebied van luchtverversing? Geen nood, je hoeft er geen engineer voor te zijn. We loodsen je er doorheen. Volg de volgende stappen en je kan binnen no-time een hogere productiviteit aan het management rapporteren. Zo ga je te werk:

  • Achterhaal de inhoud in m3 van de te ventileren ruimte.
  • Bereken de ventilatievoud van de ruimte. Dat is het aantal keren per uur dat de lucht in de ruimte volledig ververst moet zijn. Dit is afhankelijk van het doel waar de bedrijfsruimte voor dient (werkplaats, kantine, AGF-magazijn etc.). Richtlijnen hiervoor vind je hoogstwaarschijnlijk in het bouwbesluit.
  • Weet je de ventilatievoud en de inhoud van de ruimte, dan kan je je door een expert laten adviseren over de benodigde ventilatieproducten. 

Ventilatiekanalen aanleggen

Heb je eenmaal de benodigde materialen besteld, dan is het tijd om de aanleg van het ventilatiekanaal voor te bereiden. Tip: verdeel de bedrijfshal in sectoren, zodat de productie nergens lang stil hoeft te liggen. Ga je liever niet zelf aan de slag met spirobuizen, spiro-hulpstukken en buisventilatoren, laat dit dan aanleggen door een installatiebedrijf. Spirototaal adviseert je hier graag over. Neem contact op via telefoonnummer 024-20 22 197 of e-mail info@spirototaal.nl.