Verhandelen met prijsafspraken

Wanneer je handelt met prijsafspraken over het verhandelen dan spreek je over bitcoin futures. Tegen een vooraf afgesproken prijs kun je in de toekomst de bitcoin verhandelen. De prijs wordt tussen beide partijen afgesproken en op papier gezet zodat beide partijen er niet meer onderuit kunnen. Op Bestebank.org kun je veel informatie vinden over een Nederlandse partij waar je bitcoins kunt verhandelen. Hier kun je termijncontracten verhandelen op een Nederlands handelsplatform. 

Verhandelen

De werking bij een contract 

Komt er goed nieuws over de bitcoin en denk je dat deze gaat stijgen dan kun je een long positie kopen. Bij iedere punt stijging maak je winst, maar zakt de bitcoin dan verlies je geld. Denk je dat binnen een bepaalde periode de bitcoin gaat zakken, dan kun je een short positie nemen. Gaat de koers omlaag van de bitcoin dan verdien je geld, stijgt de bitcoin dan verlies je geld. De winst die je kan maken of het verlies is afhankelijk van de hefboom die je hanteert en de grootte van je contract. Bestebank.org geeft hierover informatie op de website.  

Future trading

Voordelen voor beleggers 

Met futures trading kun je echt speculeren op de markt, je kunt het sentiment testen in de markt door een positie te nemen. Zie je aan de trend dat de koers enorm gaat stijgen, dan is het mogelijk een extra long positie te nemen om meer rendement te behalen. Wordt de koers van de bitcoin meer stabiel dan zullen professionele beleggers ook eerder deelnemen. Hierbij wordt de koers stabieler en kan er op andere dingen worden gericht om de markt te professionaliseren.