Vergeet de inrichting van het magazijn niet.

Vergeet de inrichting van het magazijn niet. Je staat aan de vooravond van een hele grote uitdaging. Je hebt namelijk zojuist getekend voor het nieuwe bedrijfspand. In de afgelopen jaren is het bedrijf dusdanig hard gegroeid dat je op zoek moest naar extra ruimte. Naast extra kantoorruimte is het magazijn zeer belangrijk. Een belangrijk onderdeel van jouw bestaansrecht is het snel leveren van producten en daarom moet het magazijn goed op orde zijn. Maar hoe richt je het magazijn goed in? Wij geven je enkele tips! Van het vervoer met een heftruck tot het verpakken van producten.

Het verplaatsen van goederen

Welk product verkoop je? De opslag van vishengels is natuurlijk anders als die van zware witgoedproducten. Dozen van enkele honderden kilo’s verplaatst je niet zomaar. Zeker niet als je magazijn enorm groot is. Je kan daarom gebruik maken van de volgende vervoersmogelijkheden: Heftruck: Met een heftruck vervoer je gemakkelijk zware objecten. Is de afstand tussen begin- en eindpunt groot? Geen probleem. Met een elektrisch heftruck is het vervoeren van goederen geen probleem. Steekwagen: Een steekwagen is een relatief goedkope oplossing en neemt weinig plaats in beslag. Daarnaast heeft een steekwagen een draaglast van ongeveer 300-500kg). Een steekwagen is de must voor ieder magazijn.

De opslag van producten

Maak een schappenplan. Richt efficiënt het magazijn. De meest zware producten dicht bij de uitgang? Of gerelateerde producten dicht bij elkaar? Onderzoek wat voor jouw bedrijf het beste werkt. Zorg ervoor dat jouw medewerkers makkelijk producten kunnen vinden en verplaatsen. Dicht scheelt enorm veel tijd. Houdt ook rekening met het type product. Kan jouw product tegen zonlicht? Of moet het juist gekoeld en in het donker worden opgeslagen?

Verpakking en verzenden

De producten moeten natuurlijk uiteindelijk ook verzonden worden. Maar hoe regel je dit op een goede manier? Denk aan een paktafel. Zorg ervoor dat de ‘inpakkers’ efficient kunnen werk en alles binnen handbereik hebben. Maar denk ook aan producten als afrollers en snij standaarden. Zorg dat er efficiënt gewerkt wordt en voorkom verspilling.

Meer weten

Wil jij meer weten over het vervoer in een magazijn? Schakel dan de specialisten in van Van Dijk Heftrucks. Zij kunnen je adviseren over het gebruik van de juiste heftruck of reachtruck die past bij jouw magazijn. Van koop tot lease. Ga direct naar de website van Van Dijk Heftrucks en richt vandaag nog efficiënt jouw magazijn in.