Verbeter je online vindbaarheid met SEO-teksten

seo teksten laten schrijven

Wanneer je als bedrijf, freelancer of organisatie online actief bent, is het van groot belang dat je gevonden wordt. De meest effectieve manier om online gevonden te worden is nog altijd met een website. Door deze vervolgens handig in te richten, kun je mensen die via Google naar allerlei dingen op zoek zijn bij jouw website uit laten komen. SEO-teksten spelen daarin een grote rol. 

Wat zijn SEO-teksten? 

SEO-teksten zijn in principe gewoon teksten die je op websites tegenkomt: homepagina’s, productpagina’s, blogs, enzovoort. Daarbij is een goede SEO-tekst voor een leek bovendien niet te onderscheiden van een ‘normale’ webtekst. Het verschil is alleen dat een SEO-tekst geoptimaliseerd is voor zoekmachines. SEO staat namelijk voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit soort teksten is dus geschreven om zo hoog mogelijk te scoren in de organische resultaten van zoekmachines. 

Waarom is het belangrijk dat teksten geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines?

Goed geoptimaliseerde teksten maken het verschil tussen online succes en mislukking. Afhankelijk van wat je in de aanbieding hebt, zijn er dagelijks honderden, duizenden of zelfs miljoenen mensen via Google op zoek naar jouw producten of diensten. Met perfect SEO geschreven teksten kun je ervoor zorgen dat je steeds bovenaan komt te staan in de zoekresultaten en dat al deze mensen dus bij jou komen in plaats van bij je concurrent! En zonder SEO-teksten? Tsja, dan gaan ze dus naar de concurrent.

Tips om zelf een SEO tekst te schrijven

Heb je een website en wil je zelf aan de slag met het optimaliseren van de teksten? Neem dan onderstaande tips als richtlijn: 

  • Schrijf in de eerste plaats voor je lezers en bedenk wat zij zouden willen lezen.
  • Verwerk het zoekwoord waarop je gevonden wil worden in de titel en in de tussenkopjes.
  • Probeer ook synoniemen te gebruiken van je zoekwoord.
  • Maak teksten van minimaal 300 woorden.
  • Heb je veel informatie? Maak dan je tekst zo lang mogelijk!

Uitbesteden aan een tekstschrijver of copywriter

Heb je geen tijd om het zelf te doen of wil je zeker weten dat je teksten zo goed mogelijk worden geschreven? Dan is het slim om een professionele online copywriter in te huren. Bij zo iemand kun je jouw SEO teksten laten schrijven. Deze kun je dan vervolgens op je website (laten) plaatsen, waarna je klanten je als vanzelf zullen vinden.