De valkuilen bij betalingsregelingen

Wanneer er wordt besloten om een betalingsregeling in te zetten is het belangrijk dat je hier als ondernemer goed naar kijkt. Je kunt als ondernemer ingaan op de betalingsregeling, maar houdt er wel rekening mee dat je dit goed doorloopt en je niet voor verrassingen komt te staan.

Geldstromen binnen je eigen bedrijf

Op het moment dat je akkoord gaat met de betalingsregeling moet je er wel zeker van zijn dat je je hieraan kan houden. Een valkuil is dat er vanuit wordt gegaan dat dit betaald kan worden, zonder je geldstromen daadwerkelijk in kaart te brengen. Pas wanneer je dit inzichtelijk hebt, kun je bepalen of je kan voldoen aan de betalingsregeling. 

Overige scenario’s 

Nu kan het natuurlijk zijn dat je het financieel denkt aan te kunnen, maar je niet voorbereid was op bepaalde scenario’s. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je voor een onvoorziene situatie komt te staan waar je geld voor nodig hebt. Als je het andersom bekijkt kan het natuurlijk ook zijn dat dit je klant overkomt, waardoor jij het geld niet ontvangt van de klant. Om deze reden is het daarom ook van belang dat je hierover duidelijke afspraken maakt. 

Geen duidelijke afspraken

In de meeste betalingsregelingen worden er nog teveel algemene termen gebruikt die ervoor zorgen dat er onduidelijkheid ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan ‘zo spoedig mogelijk’, dat geen indicatie geeft van tijd. Zorg er daarom voor dat de punten in de betalingsregeling zo duidelijk mogelijk zijn. Voor je het weet moet je een deurwaarder in Leiden inschakelen van Korenhof en Partners. Dit wil je allereerst voorkomen door duidelijke afspraken te maken!