Vacatures in GWW: dit moet je weten

Ben jij werkzaam in de technische sector en ken je de afkorting GWW nog niet? Hier lees je meer over wat dit inhoudt en over werken in deze bijzondere tak van de technische wereld. Vacatures in GWW zijn er gelukkig genoeg dus het is een verstandige specialisatie!

Civiele techniek

Wat is GWW?

GWW is een afkorting voor de in de civiele techniek gebruikte term grond-, weg- en waterbouw. GWW omvat een groot aantal disciplines in deze bouwtak zoals de bouw van dijken, bruggen, kanalen, cultuurtechnisch grondwerk, baggerwerken, waterbouw en wegenbouw. Het bijzondere aan werken in GWW is dat er eigenlijk vrijwel altijd werk voor je is. Dit zijn namelijk werkzaamheden die niet zomaar stoppen, ook niet als het eens wat moeilijker gaat met de economie. Natuurlijk kan het aantal taken dan wel afnemen maar volledig naar nul zal niet snel gebeuren.

Werken in GWW

Werken in de techniek is sowieso al een verstandige keuze op dit moment. Er is een tekort in een aantal technische sectoren en verwacht is dat dit tekort alleen maar toe zal nemen. Daar kun jij gebruik van maken! Zeker als je al een technische achtergrond hebt. Wellicht is het nodig om je om te scholen, of om verder te studeren vanuit het punt waar je bent begonnen. Maar dat hangt allemaal af van wat je wil. 

Wegenbouw

Onderdeel van de organisatie

Techniek is een complex veld waar veel mensen werkzaam zijn op verschillende niveaus. Doorgaans is er bij dit soort projecten onderscheid tussen een aantal personen. Je hebt de mensen die ontwerpen, bijvoorbeeld nieuwe wegen of waterwegen. Dan zijn er nog de mensen die dit uitrekenen en bekijken of het wel haalbaar is. Maar het moet natuurlijk ook gemaakt en uitgevoerd worden.