Uitleg en toepassing: de siliconen slang

Siliconen slang

Het is een materiaal waar veel behoefte naar is en waar eindeloos veel toepassingen van zijn: silicone. De siliconen slang is misschien wel een van de meest gebruikte objecten in allerhande projecten. Van agrarische toepassingen tot koelsystemen en auto’s: siliconen slangen zitten werkelijk overal in.

Siliconen slangen vind je onder andere in de volgende vormen:

  • siliconen slang recht
  • siliconen bocht
  • siliconen koppelstuk
  • siliconen T-stuk
  • siliconen slang verloop
  • slang met balg

Dit zijn overigens nog lang niet alle vormen waarin de siliconen slang wordt verkocht. Het is een zeer veelzijdig product dus er zijn letterlijk duizenden uitvoeringen van.

Lange levensduur

Wat is silicone precies?

De reden dat er zoveel soorten siliconen slangen zijn, is gemakkelijk te verklaren. Silicone is namelijk een ontzettend veelzijdig product. Dit betekent dat je er heel veel mee kunt maken en dat het bovendien geschikt is voor allerlei projecten. Allereerst heeft dit te maken met het feit dat silicone hittebestendig is. Het kan niet smelten, ook niet wanneer het gebruikt wordt in een machine waar hoge temperaturen veel voorkomend zijn. Daarom is silicone ook een veelgebruikt materiaal voor het maken van auto’s.

Diverse versterkingslagen

Silicone slang zelf bestellen

Wanneer je een silicone slang nodig hebt voor je werk, dan bestelt je werkgever deze waarschijnlijk in bulk. Het is immers bij zulke grote projecten vaak nodig om erg veel siliconen slangen in gebruik te nemen. Ga je echter zelf een project volbrengen en heb je hier een paar slangen voor nodig, dan kun je ook siliconen slangen zelf bestellen. Bijvoorbeeld wanneer je een auto gaat opknappen dan is het goed om te weten dat je siliconen slangen gewoon online kunt bestellen.