Toe aan iets nieuws? Ga ondernemen!

Ga je steeds vaker met tegenzin naar je werk? Haal je er weinig uitdaging meer uit, en merk je dat je eigenlijk vooral je uren zit vol te maken, zonder al te veel plezier. Dan is het de hoogste tijd voor een nieuwe stap in je carrière! 

Saai

Er zijn weinig mensen die echt iedere, maar dan ook echt iedere dag fluitend en voor meer dan 100% gemotiveerd naar hun werk gaan. Dat is ook helemaal niet erg, er zijn tenslotte maar weinig dingen die je dagelijks doet waar je dag in dag uit evenveel plezier uit haalt. Kwestie van je schouders eronder en doorgaan!

Anders wordt het als je echt vaker met tegenzin dan met een goed gevoel naar je werk gaat. Dan kan een duidelijk signaal zijn dat je op je huidige positie niet meer op je plek zit, en het de hoogste tijd is om daar verandering in te brengen. Het is belangrijk om als je bij jezelf merkt dat je echt geen plezier meer uit je werk haal snel actie te ondernemen. Blijf je te lang op deze manier doormodderen ligt een burn-out op de loer, of een bore-out, dat gebeurt ook steeds vaker. Je werk hoort je voldoening of in ieder geval plezier te geven. Is dat niet het geval, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Het is niet altijd nodig om resoluut ontslag te nemen. Vaak is een gesprek met een leidinggevende een goede eerste stap; misschien kan er wel iets aan de invulling van jouw functie veranderen of kun je doorstromen naar een andere functie binnen het bedrijf. Dit kan een hele goede en prettige oplossing zijn als je graag een kleine verandering door wilt voeren, maar geen behoefte hebt om volledig het roer om te gooien.

Ondernemen

Is een kleine verandering niet genoeg, en heb je besloten dat je echt niet meer gelukkig gaat worden op de plek waar je nu zit? Dan is dit misschien wel het goede moment om te gaan ondernemen. Eigen baas zijn, voor veel mensen een droom die werkelijkheid wordt. Een goede manier om te starten met ondernemen? Een franchise beginnen. Er zijn verschillende ketens, zoals Kaldi bijvoorbeeld, die ondernemers zoeken om een eigen filiaal te openen. Wil je franchisenemer worden, dan lift je mee op het succes van een keten, maar draai je wel echt je eigen zaak met je eigen verantwoordelijkheden. Een prima manier om ondernemer te worden met een gegarandeerd goede start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *