Tips voor het wassen van jouw auto

Na het volgen van rijlessen bij een rijschool in Zwolle heb je je autorijbewijs gehaald. Vervolgens heb je je eerste auto gekocht. Een moment waar je lang naar hebt uitgekeken. Je hebt er immers hard voor gespaard. Maar nu je een eigen auto hebt, ben je vastberaden hier zuinig op te zijn. Naast een jaarlijks bezoekje aan de autogarage in Zwolle voor de APK keuring,hoort ook het wassen van een auto bij het onderhoud. Dit kun je natuurlijk doen door met je auto door de wasstraat te rijden, maar beter is om de auto zelf met de hand te wassen. Door onderstaande tips aan te houden, glimt jouw auto als nooit tevoren.

Spuit de auto goed af

De eerste stap is het goed afspuiten van de auto met het liefst een hogedrukreiniger. Hiermee verwijder je met groot gemak vuil en zand. Heb je dit niet zelf tot je beschikking? Meestal is er wel een wasbox te vinden in jouw omgeving waar je dit voor een paar euro kunt doen.

Maak gebruik van een goede autoshampoo

Nadat de auto goed is afgespoten kun je beginnen met het wassen van de auto. Wij adviseren om gebruik te maken van een goede autoshampoo. Er zijn veel shampoos op de markt speciaal voor de auto. Lees goed de gebruiksaanwijzing door zodat je de goede doseringen gebruikt. Dit is namelijk van groot belang voor het wassen van de auto. Het liefst in de schaduw zodat de shampoo niet voor vlekken zorgt.

Gebruik twee emmers in plaats van 1

De meeste mensen wassen de auto met maar 1 emmer, maar wij adviseren altijd om gebruik te maken van twee emmers? Waarom? In de eerste emmer doe je de autoshampoo met warm water en in de andere emmer alleen warm water. Bij het pakken van autoshampoo doop je de spons in de eerste emmer. Nadat de spons vuil is spoel je hem uit in de tweede emmer en pak je opnieuw water en shampoo uit de eerste. Zo voorkom je krassen!

Was de auto van boven naar beneden

Een tip die niet mag ontbreken in dit lijstje, maar wat vaak wordt vergeten. Was de auto ALTIJD van boven naar beneden. Dus je begint bij het dak en eindigt bij de bumpers (die vaak het meest zand en vuil bevatten). Zo voorkom je krassen van zand en ander vuil.

Zeem de auto goed droog

Na het wassen van de auto is het belangrijk om de auto goed te drogen. Neem dus ook een paar droge doeken mee en maak de auto volledig schoon. Zo voorkom je dat er kleine witte kalkvlekjes zichtbaar zijn op je auto. Vind je bovenstaande stappen te veel werk, maar wil je wel je auto laten poetsen? Ga dan langs bij een professional van Van den Brink Cardetailing!