Tips voor het opruimen van je schuur

Eens in de zoveel tijd ruim je je schuur op, omdat de schuur een verzamelplaats is van verschillende spullen. Sommige mensen gebruiken de schuur als opslagplaats, werkplaats of als extra slaapruimte. De schuur opruimen is veel werk, daarbij komt kijken dat je nog wel eens een wespennest kunt tegenkomen. Laat daarom het wespennest verwijderen in Amstelveen door een expert. Andere tips vind je in deze blog! Last van ongedierte? Kijk op de website van MdB Ongediertebestrijding.

Kies een zonnig moment

Sommige artikelen uit de schuur kunnen slecht tegen vocht. Denk bijvoorbeeld aan fotoboeken die je opslaat in de schuur. Daarom raden we je aan om de schuur op een zonnige dag op te ruimen. Op een zonnige dag kun je de spullen even buiten laten staan, terwijl je de schuur opruimt. Zo hou je schimmels en vochtplekken buiten de schuurdeur!

Opbergruimte

Wanneer je gaat beginnen met de grote schoonmaak, is het van belang dat je de juiste voorbereidingen treft. Dat betekent dus dat je opbergruimte nodig hebt voor de losse spullen. Een stellingkast met doorzichtige bakken kan hierbij handig zijn. Heb je zelf houten planken liggen? Dan kun je deze ook monteren aan de muur. Dit scheelt weer in kosten.

Gebruik labels

Nu je alle spullen hebt verzameld in de stellingkasten, is het tijd om deze te sorteren. Het is belangrijk dat je de kisten of bakken labelt. Door labels op te plakken weet je zeker dat de spullen niet kwijtraakt. Wie zijn spullen labelt, legt de spullen ook sneller terug in de juiste bak. Scheelt jou weer een opruimbeurt!