Tips bij het kiezen van een dierenpension

Na lang wikken en wegen ben je eruit. Je wilt je dier onderbrengen bij een dierenpension. Wat hiervan ook de reden is. Het kan bijvoorbeeld een leuke reden zijn als vakantie. Maar ook door een minder leuke reden kan het zijn dat je je huisdier moet onderbrengen bij een dierenpension. Je wilt natuurlijk het beste voor je huisdier en daarom wil je graag het goede dierenpension in Utrecht kiezen. Maar waar moet je nou precies op letten bij de keuze?

Verblijf

Dit is misschien wel het belangrijkst. Er zijn veel verschillen tussen de dierenpensions. Daarom kan de keuze van een pension lastig zijn. Je moet voor jezelf goed bedenken wat jij het belangrijkst vindt. Hierbij kun je rekening houden met de grootte van de verblijven, temperatuur, uitlaattijden etc. Een andere belangrijke tip is om goed te vragen of de honden in groepen naar buiten gaan? Of dat de katten samen kunnen spelen of juist niet. Dit verschilt natuurlijk per huisdier waar je op let.

Bekijk goed naar de online uitingen

Naast het verblijf, kun je ook kijken naar de social media en de website van het dierenpension. Waarom? Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de facebook of instagram pagina kijken. Worden er vaak foto’s gepost? Hoe wordt er over de dieren verteld? En misschien wel nog belangrijker. Wat zijn de recensies? Door je goed in te lezen, krijg je een goed beeld van het dierenpension. Krijg je een goede indruk? Dan kun je een afspraak maken.

Kies voor een kennismakingsmoment

Als dierenliefhebber laat je je huisdier niet zomaar achter bij een vreemde. Je wilt dat je huisdier een goede en plezierige tijd heeft bij het dierenpension. Daarom is het verstandig om kennis te maken. Let hierbij vooral op je eerste indruk. Ook geven wij de tips om vooral veel vragen te stellen, is er een proefdag mogelijk, ga kijken bij de verblijven.

Voeding

De laatste tip is om ook te kijken naar wat voor voeding ze geven aan de dieren. Wordt er goedkope voeding gegeven of gaan ze voor kwalitatieve voeding? Door hierop te letten, kun je een goed beeld vormen over wat voor soort pension het gaat. Staat het dier voorop of geld? Deze tip geven wij altijd mee. Hier wordt vaak niet over nagedacht namelijk.