Thuis fit blijven ook na de zomer

De zomer is bijna voorbij. Veel mensen denken pas weer in het nieuwe jaar om weer fit te worden. Het ideale moment om te beginnen is eigenlijk gewoon nu! Met de fitness artikelen van Gewichtenshop.nl bouw je voor een schappelijk bedrag zo een eigen home gym. Thuis trainen heeft vele voordelen. Je kunt op elke moment van de dag trainen, het weer heeft geen invloed of je gaat of niet en je dumbbells of stangen zijn nooit bezet. 

Een basis home gym hoeft niet extreem prijzig te zijn als je het bij de basis houdt. Bestel bijvoorbeeld een halterstang met bumper plates en je kunt al full body trainen. Compound oefeningen zoals deadlift en military press zijn direct mogelijk. Met compound oefeningen train je meerder spiergroepen tegelijk. Hierdoor merk je dat je algehele kracht snel toeneemt. Het fijne van een halterstang met bumper plates is dat je niet direct veel gewichten er bij hoeft te kopen. Je kunt langzaam upgraden naar een zwaarder gewicht zodra je sterker wordt. Alle gewichten blijf je gebruiken.

Ben je meer een fan van kettlebells? Bestel twee kettlebells in een gewicht die voor jou uitdagend is, maar niet te zwaar en je kunt hiermee ook (bijna) alles mee trainen. Kettlebell squats om je benen te trainen en kettlebell swings om je gehele lichaam aan te pakken. Merk je dat je sterker wordt dan kun je het aantal reps per set omhooggooien om er nog steeds een pittige workout van te maken. 

Naast het trainen met kettlebells en halterstangen kun je natuurlijk ook gaan voor dumbbells. Iedereen kent ze wel en weet dat je met een beetje creativiteit werkelijk elke spiergroep kan aanpakken met dumbbells. Ook voor dumbbells geldt: kies een gewicht uit dat uitdagend is, maar zorg dat je de gewichten wel gecontroleerd kan hanteren. 

Wil je naast de basis nog wat extra accessoires toevoegen aan je home gym dan kun je denken aan een halterbank of een powerrack. Met een powerrack kun je veilig squaten met een halterstang. Mocht je iets te zwaar gegaan zijn dan kun je de stang laten vallen op de veiligheidspinnen. Ideaal om steeds maximaal te gaan zonder zorgen. 

Als je onder de streep kijkt hoeveel je kwijt bent aan kosten, dan zal je zien dat je de investering van een homegym al vrij snel terugverdient.