Goed voorbereid op zakenreis

Op zakenreis gaan: de eerste paar keren is dat natuurlijk zeer spannend, maar voor de ervaren reiziger voelt een zakenreis lang niet altijd meer als een (mini)vakantie. De grenzen vervagen steeds verder, waardoor internationaal zakendoen al jaren de standaard is. Als jij voor een bedrijf werkt waarbij er wordt gewerkt voor internationale klanten of als je bijvoorbeeld regiomanager bent binnen jouw bedrijf, dan zul je er vroeg of laat ook aan moeten geloven. Ga jij binnenkort je eerste zakenreis maken? Lees dan snel verder in deze blogpost. Hier vertellen wij je alle ins en outs, waardoor jij goed voorbereid op zakenreis kan gaan.

De reis boeken

De zakenreis begint natuurlijk met het boeken van de trip. Misschien moet je dit zelf regelen of wellicht wordt de trip voor je geregeld. Als je nog redelijk onervaren bent op het gebied van zakelijk reizen, is het belangrijk om de reis strategisch te plannen. Niets is zo vervelend als met een enorme jetlag op je eerste internationale conferentie rond te lopen. Probeer uiterlijk de avond van te voren te arriveren op de plaats van bestemming. Kies daarbij voor een hotel dat dichtbij de locatie ligt. Dit scheelt reistijd in de vroege ochtend en verkleint de kansen dat je de weg niet kunt vinden. Een hotel op loopafstand is het meest ideaal. Een korte wandeling in de ochtend zorgt ervoor dat je fris de dag kunt beginnen en het voorkomt eventuele problemen in het openbaar vervoer. Houd er ook rekening mee hoe je de terugreis inplandt. Vooral wanneer je de volgende dag gewoon weer op kantoor in Nederland moet verschijnen is het aan te raden om late of nachtvluchten zo veel mogelijk te vermijden.

Koffer pakken

Vlieg zo licht mogelijk. Pak alleen de essentials. Vlieg in een comfortabele maar nette outfit, welke je ook ‘s avonds in het hotel of naar een restaurant kunt dragen. Neem alleen handbagage mee, want dit scheelt veel tijd op het vliegveld. Essentieel zijn een zakelijke outfit en schoenen, een reserve overhemd, sokken en ondergoed, een tandenborstel en dagelijkse verzorgingsproducten, je laptop en telefoon. Vergeet ook niet om de juiste opladers en koppelstukken mee te nemen.

Vervoer heen- en terugreis

Een succesvolle eerste zakenreis is zo efficiënt mogelijk en beperkt in stress. Je reis begint en eindigt in Nederland, dus zorg dat je ook daarvoor de juiste dingen hebt geregeld. Boek van te voren een rit bij een gespecialiseerd taxiservice, bijvoorbeeld taxi Schiphol Leiden. Met een partij zoals Taxi Leiden weet je zeker dat je op tijd bij de gate staat!