Starten van een webshop met WordPress

Misschien droom jij er ook wel van: het runnen van je eigen webshop vanaf je laptop in Bali of vanaf het koffietentje op de hoek. Een droom die vele van ons tegenwoordig hebben en dit is logisch, want het is mogelijk! Door de digitalisatie van onze samenleving staan al deze mogelijkheden open. Iedereen is bereikbaar door middel van het internet en dit is niet nu, nee dat was 10 jaar geleden al. Moet je na gaan hoe het nu is. Je kan letterlijk vanaf je laptop op de top van een berg nog steeds iedereen voorzien met jouw webshop product. Hoe? Dat vertellen we graag in deze blog.

Start met het bouwen van een webshop

Tegenwoordig is het maken van een webshop niet meer zo moeilijk. Vroeger moest je dat zelf coderen of iemand inhuren die dat kan. Tegenwoordig bestaan er templates die je kan kopen en kan implementeren in het CMS systeem WordPress. Dit zijn prachtige lay-outs van ontwerpers die jij kan gebruiken voor je eigen website en dat voor een prijs rond de 60 euro.

Website op maat

Echter is dit wel een standaard format en kan je dit niet precies op maat laten maken voor jouw specifieke webshop. Hier heb je een web developer voor nodig die de code achter de website kan aanpassen en flink kan sleutelen aan alle functies. Hij kan zelfs een website voor bouwen vanuit het niets en het zo perfect laten aansluiten op jouw wensen. Uiteindelijk moet je klanten binnen halen en hier is een conversie optimalisatie specialist goed in. Deze topper weet alles af van conversie en hoe je klant jouw website bekijkt en ervaart. Door een conversie optimalisatie specialist haal je meer klanten uit jouw website en verdien je uiteindelijk meer geld.