Soorten behang om je huis op te knappen

Het voorjaar staat voor de deur. De perfecte tijd voor een metamorfose voor je interieur. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de wanden van je huiskamer te voorzien van een ander kleurtje. Dit kan je doen door te muren grondig te gaan sauzen. Maar je kunt ook kiezen voor een nieuw soort behang. Twijfel je nog over welk soort behang? In deze blog zie je 5 soorten behang om jouw interieur compleet te veranderen.

Art deco behang

Wanneer je op zoek bent naar een stijlvol en modern behang, dan kun je kiezen voor een art deco behang. Door dit soort behang met een grafische print kun je zorgen voor een balans in je interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geometrische print? Zo creëer je strakke lijnen in je woning.

Behang met fotoprint

Ben je dol op foto’s en wil je graag genieten van een groot formaat foto? Kies dan niet voor een schilderij of poster. Maar kiest juist voor een behang met een print erop. Denk bijvoorbeeld aan een uitvergrote foto in zwart wit. Een foto van bomen, stranden of een skyline van een stad doen het altijd goed. Wil je liever een persoonlijke foto? Ook dat is mogelijk.

Industrieel behang

Sterk in opkomst is het industriële behang. Dit verschilt van de vorige soorten omdat je hiermee een ‘’ruige’’ sfeer kunt neerzetten. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een onafgewerkte muur creëren. Met industrieel behang kun je zelfs in een woonwijk jouw eigen industriële pand.

Jungle behang

Wil je je soms wanen midden in de natuur? Kies dan voor een jungle print. Er zijn vele soorten op de markt die jou het gevoel kunnen geven dat je midden in de natuur zit. Er zijn verschillende soorten en merken.

Materialen behang

Naast de verschillende prints heb je ook nog behang in verschillende soorten materialen. Zo heb je glasvezelbehang, vliesbehang, schilderbaar en afwasbaar behang. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Bij Eerenstein & Boer vind je een uitgebreid assortiment behang. Zo vind je hier onder andere Arte & Eijffinger behang.