Social media marketing zelf doen of uitbesteden?

Social media is tegenwoordig een belangrijk middel om jouw merk te promoten. Of je nu online een webshop hebt, een bedrijf hebt wat diensten verstrekt of jouw voetbalclub extra onder aandacht wilt brengen, iedereen kan zijn/haar merk promoten met social media marketing.

Wat social media marketing aantrekkelijk maakt is dat het relatief goedkoop is. Het aanmaken van een account binnen Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok of LinkedIn is gratis en om deze pagina’s te vullen het je in begin alleen jouw eigen tijd nodig. Over het algemeen geldt wel, hoe meer tijd je besteedt aan een social media kanaal, hoe meer effect je uit social media marketing kunt halen.

Functies van social media marketing

Ook de functies van social media marketing zijn voor jouw merk eindeloos. Heb je bijvoorbeeld een nieuw merk en wil je mensen hiermee kennis laten maken? Of wil je juist bestaande klanten meer aan jouw merk binden? In beide gevallen is social media marketing een uitstekend medium. Ook kun je social media marketing inzetten om meer klanten naar jouw winkel te trekken of personen meer informatie te geven door middel van een brochure die ze kunnen downloaden. Zo zie je maar, de mogelijkheden met het inzetten van social media voor jouw marketingmix zijn eindeloos!

Social media marketing, hoe te beginnen?

Je wilt beginnen met social media marketing, maar weet niet hoe? De eerste stap is om een account aan te maken op het social media kanaal dat jij wilt gebruiken. Hierna begin je met het inrichten van dit kanaal met de juiste contactgegevens zodat klanten contact op kunnen nemen als ze dit willen. Daarna begin je met het vullen van de social media pagina. Dit kan zijn in de vorm van verhalen, afbeeldingen en/of video’s. Welke content het meest geschikt is hangt af van het kanaal en jouw doelgroep.

Klikt dit allemaal te ingewikkeld en wil je social media marketing liever uitbesteden aan een social media bureau? Neem dan eens een kijkje op de website van BuildSocial.